GYM PELE

Unii raman incapatanati. Peste 30 de sanctiuni, in ultimele 24 de ore pentru nepurtarea mastii in locurile publice

18 Noiembrie 2020
Lugoj Info.ro - Peste 30 de sanctiuni, in ultimele 24 de ore pentru nepurtarea mastii in locurile publice foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Politistii lugojeni au anuntat ca fac continuu verificari pentru depistarea celor care incalca legea si nu poarta masca in spatii publice.

service-lugoj

In ultimele 24 de ore, nu mai putin de 32 de lugojeni au fost sanctionati pentru ca nu aveau acoperite gura si nasul. In majoritatea cazurilor, oamenii legii au aplicat sanctiunea avertismentului, cei care au fost depistati alegandu-se doar cu cateva sfaturi si cu un proces verbal din partea politistilor. Au fost insa si cinci cazuri in care oamenii au fost amendati cu 500 de lei. Politistii sustin ca pe timpul noptii nu au fost constatate abateri ce privesc restrictionarea liberei circulatii. Oamenii legii reamintesc faptul ca in conformitate cu H.G. 935/2020, purtarea mastii de protectie este obligatorie în toate spatiile publice.

De asemenea, este interzisa circulatia persoanelor în intervalul orar 23,00 - 05,00, cu cateva exceptii :

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si înapoi;

- deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

- deplasari în afara localitatii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasarii în interes profesional sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.

Pentru verificarea motivului deplasarii în interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata în prealabil;

Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda: numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura. Aceasta poate fi descarcata de pe site-ul www.stirioficiale.ro.