GYM PELE

A venit si confirmarea oficiala. Seful DSU, Raed Arafat asteptat sa semneze ordinul de carantinare a municipiului Lugoj

20 Noiembrie 2020
Lugoj Info.ro -Seful DSU, Raed Arafat asteptat sa semneze ordinul de carantinare a municipiului Lugoj foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Avand în vedere faptul ca în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în crestere, Directia de Sanatate Publica Timis a facut o noua analiza pentru a se vedea daca se impune sau nu masura carantinarii zonale.

Analiza a fost facuta în baza Metodologiei de raspandire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii masurii de carantina zonala / ridicare a masurii de carantina elaborat de Centrul National de Combatere a Bolilor. În urma analizei, Directia de Sanatate Publica a transmis Institutului National de Sanatate Publica propunerea de carantinare zonala a municipiului Lugoj. Dupa ce INSP a dat aviz favorabil carantinarii municipiului Lugoj, azi, prefectul Liliana Onet a convocat sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta în cadrul careia s-a votat instituirea masurii de carantinare, pe o perioada de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca masura sa intre în vigoare la ora 0 a zilei de maine, 21 noiembrie. Hotararea va fi transmisa de urgenta catre Centrul National de Coordonarea si Conducere a Interventiei în vederea emiterii ordinului sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Masura de carantinare intra în vigoare de la emiterea Ordinului sefului DSU.