Profesorii lugojeni protesteaza. “Un profesor cu 21 de ani vechime este platit mai prost decat un vanzator de la Kaufland, cu 5 ani vechime!”

02 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro -Profesorii lugojeni protesteaza

Peste 30 de profesori din Lugoj au semnat o petitie prin care se solicita majorarea salariilor.

Semnaturile profesorilor lugojeni se adauga la alte cateva mii din toata tara in care se insista pentru respectarea Legii 153/2017, modificata prin OUG 135 din 14 august 2020.

”Acum suntem anuntati ca majorarea de la 2 septembrie 2021 a fost amanata DIN NOU pentru 2022, desi banii exista! În data de 18 decembrie 2020, cand înca era Ministru de Finante, Florin Cîtu afirma: “Salariile profesorilor au fost incluse, atat cresterea de la 1 ianuarie cu 1/4 din diferenta pana la 2022, dar si cresterea de la 1 septembrie care aduce salariile la grila din 2022. Este inclusa în buget ca sa nu mai existe niciun fel de dezbatere în spatiul public. Stiu si multumesc premierului pentru întelegere. A fost o decizie pe care ministerul Finantelor a anuntat-o ieri, deci sa nu mai avem discutia despre asta în spatiul public”. Dupa ce a devenit premier, Florin Cîtu ne anunta ca nu mai sunt bani, iar majorarile salariale pentru profesori vor fi amanate pana în 2022!! Banii exista, chiar Ministrul de Finante a spus pe 18 decembrie ca majorarile au fost prinse în buget. 10 zile mai tarziu, dupa Craciun, banii nu mai exista! Guvernantii trateaza în acest moment profesorii ca si cum ar fi treapta cea mai de jos a societatii! Aceasta nu este o petitie politica. Este o petitie prin care cerem recunoasterea rolului profesorilor în societate. Profesorii sunt cei care formeaza medicii, profesorii sunt cei care formeaza politicienii, profesorii sunt cei care formeaza politistii. Dar, în acest moment, un profesor cu 21 de ani vechime este platit mai prost decat un vanzator de la Kaufland, cu 5 ani vechime. Asta înseamna ca în societatea romaneasca, un profesor este asimilat unui vanzator la supermarket, adica unui muncitor calificat. Cerem reconsiderarea rolului si statutului profesorului în societatea romaneasca!”, se sustine in petitia semnata de mii de profesori din toata tara si initiata de Lect. Dr. Horea Mihai Badau.

Petitia este disponibila pe site-ul Petitii online.