GYM PELE

Cum să cumpărați cel mai bun aspirator vertical fără fir

09 Februarie 2021
Lugoj Info.ro -Cum să cumpărați cel mai bun aspirator vertical fără fir

Aspiratoarele verticale sunt utile în jurul bucătăriei și al altor zone ale casei, atunci când aveți ceva rapid de aspirat și nu doriți să scoateți mătura.

service-lugoj

Ascunse cu ușurință într-un dulap, ocupă mai puțin spațiu decât un aspirator tradițional și majoritatea pot fi împărțite în două dispozitive, aspiratorul portabil fiind o parte integrată a întregului aparat. Când vine vorba de aspiratoare, puterea nu este o garanție a performanței de curățare - designul general al aspiratorului face diferența. Acestea fiind spuse, de obicei, un aspirator vertical este posibil să nu funcționeze la fel de bine la curățarea covorului ca un aspirator standard. 

Pentru modelele portabile (ca și pentru majoritatea aparatelor fără fir), cu cât are mai multă baterie, cu atât este mai bună performanța. Aspiratoarele portabile pierd putere, în general, din cauza descărcării bateriei. Cu toate acestea, noile modele și tehnologii, cum ar fi bateriile litiu-ion, au dus la îmbunătățirea duratei de funcționare și curățare a murdăriei.

Caracteristici cheie de luat în considerare

Indiferent de marcă și model, iată câteva caracteristici vitale de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați un aspirator vertical:

Timp de încărcare și funcționare

Căutați modele care rulează pentru o perioadă utilă de timp și nu durează prea mult timp pentru a se încărca. Este posibil ca unele modele să aibă nevoie să se încarce peste noapte sau mai mult. Datele disponibile arată că aspiratoarele durează aproximativ 4 ore până se încarcă, în medie, și este posibil să obțineți aproximativ 30 minute de funcționare, în funcție de setările de alimentare și de suprafața pe care o curățați. Unele funcționează doar timp de câteva minute, astfel încât, dacă aveți o suprafață mare de curățat, este posibil să aveți nevoie de un model care să vă permită să îl schimbați cu o baterie de rezervă.

Ușor, silențios și ușor de manevrat

Încercați aspiratorul în magazin, pentru a vedea dacă poate face toate aceste lucruri; pentru modelele verticale, verificați dacă se deplasează ușor atât pe suprafața covorului, cât și pe cea mai dură, de parchet. Unele modele de aspirator vertical cântăresc până la aproximativ 4 kilograme, ceea ce ar putea să nu fie vizibil dacă îl utilizați pe podele, dar ar putea deveni obositor dacă îl folosiți pentru a aspira tavanele și ventilatoarele, de exemplu.

Capete de podea

Multe aspiratoare lipite vin cu un cap motorizat standard, potrivit atât pentru covor, cât și pentru pardoselile dure. Unele au un cap special pufos sau moale, doar pentru podelele dure. Aspiratoarele de nivel superior au capacitatea de a detecta suprafața pe care o aspirați, reglând aspirația în consecință, fără a fi nevoie să schimbați capetele.

Filtru

Acesta ar trebui să fie ușor de îndepărtat, curățat sau înlocuit. Dacă aveți astm sau alergii, luați în considerare un aspirator cu un filtru HEPA.

Accesorii

Accesoriile standard ale unui aspirator sunt o perie de praf și unelte pentru fantă. Alte articole pot include accesorii pentru suprafețe umede, un tub de extensie sau o perie de păr pentru animale de companie. Uneltele sunt utile mai ales dacă sunt încorporate sau stocate în aspirator, nu separat sau pe suportul de încărcare.

Modele 2 în 1

Acestea pot fi utilizate fie ca un aspirator vertical, fie ca un aspirator portabil. De obicei au un declanșator pentru a elibera aspiratorul portabil situat pe trunchiul aparatului.

Puterea / aspirația variabilă

Acest lucru vă permite să reduceți puterea de aspirație, lucru care este la îndemână atunci când curățați articole din țesături, cum ar fi perdelele sau tapițeria.

Baterie

Modelele de aspirator vertical cu baterii de tensiune mai mare - 18V și mai mult - tind să funcționeze mai bine. Bateriile hidrură de nichel-metal (NiMH) și bateriile litiu-ion (Li-ion) sunt cele mai frecvente tipuri de baterii în vacurile cu vertical. În general, sunt mai performante și mai durabile decât bateriile cu nichel-cadmiu (NiCd) și plumb-acid, care sunt încă utilizate în unele modele. Verificați detaliile garanției pentru baterie. Unele garanții acoperă bateria doar câteva luni, chiar dacă acoperă aspiratorul în sine timp de un an sau mai mult. Mai multe mărci vă oferă posibilitatea de a vă schimba cu ușurință bateria pentru o baterie de rezervă preîncărcată, ceea ce înseamnă un timp de funcționare suplimentar pentru dvs. O baterie bună va reține suficientă energie pentru a curăța tot ceea ce vă trebuie, fără a rămâne frecvent fără baterie. Unele au indicatoare ale bateriei, astfel încât să știți din timp când e nevoie să puneți aspiratorul la încărcat. În cele din urmă, bateria dvs. își va pierde în timp din capacitatea de a se încărca. Odată ce acest lucru se întâmplă, este de obicei mai ieftin să vă actualizați modelul de aspirator, cu excepția cazului în care bateria poate fi înlocuită ușor, la un preț rezonabil.