Ce se intampla la Lugoj. 131 de unitati de invatamant din judet isi schimba scenariul pentru cursuri incepand de luni

12 Martie 2021
Lugoj Info.ro -131 de unitati de invatamant din judet isi schimba scenariul pentru cursuri incepand de luni foto : CursdeGuvernare

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a stabilit scenariul dupa care se vor tine cursurile in scolile si gradinitele din judet, de saptamana viitoare.

CJSU a decis ca nu mai putin de 131 de unitati de invatamant sa isi schimbe scenariul. De luni, 112 scoli si gradinite se vor afla in scenariu verde in timp ce 197 vor fi in scenariu galben si 282 in scenariu rosu. Conform unui ordin comun al Ministrului Educatiei si Ministrului Sanatatii, scenariul de functionare al unitatii/institutiei de învatamant pe parcursul anului scolar/universitar se va actualiza saptamanal, cu referinta la fiecare zi de vineri, în functie de evolutia epidemiologica, cu exceptia depasirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantina se aplica imediat.

În situatia în care incidenta cumulata în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori, dar mai mica de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezenta fizica în unitatea de învatamant pentru:

- toti prescolarii si elevii din învatamantul primar,

- elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a, a XIII-a si elevii din anii terminali din învatamantul profesional si postliceal, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, pana la jumatate din numarul total de elevi înmatriculati în respectivele clase terminale;

La nivelul localitatilor unde este instituita masura carantinei zonale, nu sunt permise activitatile care impun prezenta fizica a prescolarilor si elevilor în unitatile de învatamant si activitatea didactica se desfasoara exclusiv online. Este permisa organizarea cu prezenta fizica, în unitatile de învatamant din localitatile în care incidenta cumulata în ultimele 14 zile este mai mica de 6/1000 de locuitori a:

- simularilor examenelor nationale si a examenelor pentru anii terminali;

- evaluarilor nationale;

- orelor remediale pentru toate clasele .

- masca de protectie este obligatorie pentru elevii din învatamantul primar, gimnazial si liceal si pentru studenti si va fi purtata în salile de clasa, în timpul deplasarii în incinta unitatii de învatamant si în timpul pauzelor, atat în interior, cat si în exterior. La orele de specialitate din învatamantul vocational este obligatorie purtarea mastii de protectie, cu exceptia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesara asigurarea de spatii individuale pentru exersare.

- masca de protectie nu este obligatorie în cazul prescolarilor, indiferent de varsta, precum si în timpul tuturor orelor de educatie fizica desfasurate în spatii exterioare.

 

VEZI MAI JOS EVOLUTIA SCENARIILOR DIN ULTIMELE SAPTAMANI, INCLUSIV DIN SAPTAMANA 15-19 MARTIE