Kuhntop Lugoj

Lugojenii vor putea cumpara carne de miel din piata. Primaria Lugoj solicita DSV Timis autorizatie temporara pentru un spatiu de sacrificare si comercializare

09 Aprilie 2021

Administratia locala va solicita autorizatie temporara pentru amenajarea unui spatiu de comercializare si sacrificare a mieilor.

Miruna International
Miruna Lugoj

In aceste conditii, lugojenii vor putea sa isi achizitioneze carnea de miel din piata, direct de la crescatori. DSV Timis ofera autorizatii temporare pentru perioada 21 aprilie – 1 mai, insa, cel mai probabil, piata de miei va fi deschisa in Saptamana Mare. Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a declarat pentru Lugoj Info.ro ca spatiul care va fi amenajat va fi supravegheat continuu de un medic veterinar si vor fi create toate conditiile pentru ca atat clientii, cat si comerciatii sa beneficieze de un mediu cat mai bun pe perioada de functionare. DSV a anuntat ca sacrificarea mieilor în spatiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea obtinuta va fi expertizata sanitar veterinar si marcata cu marca de sanatate rotunda. Medicii veterinari recomanda cetatenilor sa achizitioneze produse alimentare numai din locuri sau spatii autorizate, pentru ca exista garantia controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor. Primaria Lugoj a dorit infiintarea unei piete si de pastele catolic, insa nu au existat cereri pentru infiintarea unui astfel spatiu.