Imprimă această pagină

In ultimii ani au fost nevoiti sa vanda in Caras-Severin. Producatorii de legume din Belint si Traian Vuia revin in piata din Lugoj

09 Aprilie 2021
Lugoj Info.ro - Producatorii de legume din Belint si Traian Vuia revin in piata din Lugoj

Mai multi producatori de legume din zona Belint si Traian Vuia s-au interesat deja de condiiile in care pot primi un loc pentru a comercializa legume in piata “Timisul” din Lugoj.

Primarul Claudiu Buciu a decis ca cei care administreaza piata sa nu mai semneze noi contracte cu producatorii care nu sunt din zona Lugoj. Primarul considera ca cel putin o perioada producatorii de legume din zona trebuie protejati si a decis ca prioritate sa aiba cei care cultiva legume in bazinele legumicole, indiferent ca vorbim de Belint, Bethausen, Costeiu, sau Jupani. De multi ani, producatorii s-au plans ca piata lugojeana era de fapt sub papucul samsarilor aflati in cardasie cu cativa apropiati de-ai lui Boldea. In timp ce piata era invadata de tot felul de produse coapte artificial cu ajutorul unor substante sau prafuri, producatorii din zona erau nevoiti sa isi vanda produsele in pietele din Caras-Severin. Legumicultorii, dar si multi lugojeni lauda initiativa primarului Claudiu Buciu si spera ca aceasta schimbare sa aduca in piata din Lugoj nu numai marfa de calitate, ci si niste producatori care inteleg sa faca un comert cinstit si care nu pun pe primul loc banul, ci sanatatea celor care cumpara legumele.

Citeste si: