Nu vom avea piata de miei la Lugoj. Cuierele, cuvele de inox si alte accesorii necesare autorizarii au fost vandute la fier vechi

23 Aprilie 2021
Lugoj Info.ro - Cuierele, cuvele de inox si alte accesorii necesare au fost vandute la fier vechi

Situatie incredibila la Lugoj unde cei care administreaza piata s-au trezit ca nu mai pot infiinta un spatiu unde sa se sacrifice si vinde miei.

Miruna Lugoj

Daca anul trecut nimeni nu si-a batut capul sa deschida piata pentru animale, din cauza pandemiei, in acest an primarul a anuntat ca la Lugoj se vor vinde miei si se va solicita un aviz, chiar si temporar, din partea medicilor veterinari. Surpriza a venit in aceste zile cand administratorii pietei au constatat ca lipsesc toate cele necesare infiintarii pietei de miei. Cuvele de inox, cuierele pentru miei, dar si alte lucruri necesare intr-o piata de carne, pur si simplu nu exista. Explicatia este pe cat de simpla, pe atat de ridicola. Bunurile se aflau in proprietatea Salprest si au fost vandute la fier vechi odata cu lichidarea patrimoniului societatii. In aceasta situatie, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis nu poate da nici o autorizatie deoarece nu sunt intrunite nici cele mai elementare norme de siguranta pentru comercializarea carnii. In aceste conditii, Primaria Lugoj a renuntat la infiintarea pietei de miei, astfel ca lugojenii vor trebui sa se descurce pe cont propriu la fel ca si anul trecut.