Parabo Market Lugoj

CJSU Timis a decis. Lugojul scapa de restrictiile de deplasare de pe timpul zilei

27 Aprilie 2021
Lugoj Info.ro -Lugojul scapa de restrictiile de deplasare de pe timpul zilei foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a decis ridicarea restrictiilor de deplasare impuse pentru municipiul Lugoj.

Miruna International

Incepand de vineri si pana duminica magazinele nu se mai inchid la ora 18. Pe langa prelungirea programului magazinelor, restaurantele, salile de spectacol, cinematografele, cafenelele sau jocurile de noroc pot fi redeschise in interior, dar fara ca numarul clientilor sa depaseasca 30% din capacitate. De asemenea, salile de fitness pot functiona inca de miercuri. Lugojul avea marti o rata de infectare de 2,66 la mia de locuitori. CJSU Timis a luat masuri si in cazul altor localitati unde rata de infectare a crescut sau este in scadere. În ceea ce priveste majorarile, conform incidentei la 14 zile/1000 de locuitori, unitatile administrativ teritoriala Cenei si Racovita, au intrat pe anexa 2, urmand sa se aplice masurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidenta cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Unitatile administrative-teritoriale Jamu Mare, Stiuca si Pietroasa au intrat pe anexa A4, adica pe lista UAT-urilor unde incidenta este mai mare de 1,5/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori. Tot la reevaluarea de 14 zile, municipiul Lugoj si UAT-urile Buzias, Padureni, Becicherecu Mic au intrat pe anexa 4, care cuprinde unitatile administrative-teritoriale în care incidenta este mai mare de 1,5/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori, fiind ridicate astfel din restrictii. De asemenea, la reevaluarea la 14 zile, unitatile administrative-teritoriale Checea, Sacosu Turcesc, Sandra, Traian Vuia, Nitchidorf, Voiteg, Tormac, Bogda, Fardea, Manastiur, Faget si Tomnatic au iesit de pe anexele cu restrictii. Masurile adoptate astazi se vor aplica începand de maine, 28.04.2021. 

Pe scurt, principalele restrictii în functie de incidenta:

-           Sub 1,5 – 50% capacitate interior restaurante, sali de spectacol si jocuri de noroc;

-           Între 1,5 si 3 – 30% capacitate interior restaurante, sali de spectacol si jocuri de noroc;

-           Peste 3 – închis interior restaurante, sali de spectacol si jocuri de noroc.

Restrictiile de mai sus sunt valabile pe 14 zile.

-           Între 4 si 7,5 – vineri, sambata si duminica magazinele se închid la ora 18, circulatia se opreste la ora 20; sali de sport/fitness închise în fiecare zi;

-           Peste 7,5 – restrictiile se aplica în fiecare zi a saptamanii.

Aceste restrictii se ridica la scaderea incidentei sub pragurile de 7, respectiv 3,5, începand cu a doua zi de la data constatarii acestui lucru prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

Conform HG 432, în ziua 30 aprilie, magazinele vor putea functiona în intervalul 5.00-20.00 (în localitatile unde la datele respective va fi în vigoare restrictia cu închiderea lor la ora 18.00). De asemenea, în toate localitatile va fi permisa deplasare spre/dinspre biserici pentru participarea la slujbe religioase în noaptea de Paste, 1 spre 2 mai.