O scurtă istorie a jocului remi și câteva lucruri interesante despre el

07 Mai 2021
Lugoj Info.ro -O scurtă istorie a jocului remi și câteva lucruri interesante despre el

Jocul remi este fără îndoială regele tuturor jocurilor tradiționale de îndemânare.

Miruna International
Miruna Lugoj

Este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din toate timpurile și are multe variante diferite de pe glob. Deși jocul are multe versiuni, elementele de bază ale jocului rămân aceleași. Jocul cere tuturor jucătorilor să aranjeze cărți, distribuite la începutul jocului, în combinații necesare pentru a închide tabla. Jucătorii trebuie să facă strategii constant pentru a alege și a arunca cărțile potrivite. Aproape toată lumea a jucat remi cel puțin o dată în viață. Odată cu apariția tehnologiei, jocul este acum disponibil și pentru a fi jucat online, dar este unul din jocurile pe care trebuie să le ai în casă.

Originea jocului remi

Remi pe care îl cunosc românii este distribuit, de fapt, sub numele de Rummikub, fiind un joc ce combină elementele din jocul de cărți remi și mahjong. Rummikub a fost inventat de către Ephraim Hertzano, un evreu născurt în România, care a imigrat în Palestina în anii 1940. A făcut primul set împreună cu familia sa și ulterior le-a vândut din casă în casă și în mici magazine. De-a lungul anilor vânzările au crescut, devenind unul dintre cele mai populare jocuri de societate.

Se crede că jocul de cărți remi are mai multe origini în diferite regiuni geografice. Conform celei mai citate teorii, remi provine din Spania. Mai târziu, s-a răspândit în America, când spaniolii au început să migreze acolo în secolul al XIX-lea. Jocul a fost numit inițial conquian, despre care se crede că este prima variantă a acestui joc de îndemânare. La fel ca povestea imigranților spanioli din America, au apărut multe teorii opuse care leagă remi de poker. O formă specială de poker numită poker whisky este similară cu versiunea de remi pe care o jucăm astăzi. Apoi, jocul a început să fie numit rum poker și, în cele din urmă, a devenit cunoscut pur și simplu ca remi.

În timp ce majoritatea spun că remi este originar din Spania sau Anglia, a apărut o teorie alternativă în Asia cu privire la originea jocului în China. Mahjong este un joc de cărți chinezesc care există de peste o mie de ani. Afirmația că mahjongul este similar cu remi se bazează pe faptul că ambele jocuri folosesc aceeași tehnică de tragere și aruncare a cărților pentru a câștiga. Mai târziu, Mahjong s-a răspândit în India și a fost precursor pentru remi indian. Acest joc este o variantă de remi care implică realizarea combinațiilor necesare din cele 13 cărți împărțite la începutul jocului fiecărui jucător. În cazul în care există mai mult de doi jucători la o masă, sunt folosite două teancuri de 52 de cărți, plus un joker cu fiecare pachet.

Informații interesante despre remi

  • Se presupune că există mai mult de 20 de variante principale ale jocului remi, făcându-l unul dintre cele mai versatile jocuri de cărți. Remi indian, Gin Remi, Three Thirteen și Kalooki sunt doar câteva dintre acestea.
  • Cercetările au arătat că jucătorii de remi au abilități matematice și abilități de coordonare mână-ochi mai bune decât majoritatea oamenilor obișnuiți.
  • Să joci remi cu bani reali nu poate fi niciodată considerat joc de noroc, pentru că remi este mai de grabă un joc bazat pe abilități mai mult decât este un joc al șansei.
  • Există un zvon destul de popular potrivit căruia remi este jocul original de cărți și majoritatea, precum Bridge și Pinochle, au fost derivate din acesta.
  • Poți utiliza piesele duble pentru a face suite sau formații, ceea ce îți dă șanse de câștig mult mai mari. Nu trebuie să scapi de dubluri chiar de la începutul jocului.
  • Există mulți jucători profesioniști de remi a căror singură sursă de venit este câștigarea la jocurile de remi. Jocul este la fel de celebru ca și poker-ul și se joacă campionate în întreaga lume, fie live, fie online.