Kuhntop Lugoj

De ce DIY-ul este bun și pentru sufletul, nu doar pentru casa dvs

14 Mai 2021
Lugoj Info.ro -De ce DIY-ul este bun și pentru sufletul, nu doar pentru casa dvs

Mindfulness este doar unul dintre multele beneficii care apar atunci când începeți un proiect de bricolaj.

Miruna International
Miruna Lugoj

Așadar, puneți mâna pe o bormașină, niște vopsea, câteva pensule și o scară de aluminiu de pe eMag și descoperiți câteva lucruri care se vor întâmpla atunci când vă apucați de un proiect DIY (do it yourself).

Îi oferiți casei o notă personală

Aveți un stil personal? Poate fi ușor să mergeți cu ceea ce este popular atunci când vă decorați casa, dar, la fel ca a vă prezenta la o petrecere în aceeași rochie ca și altcineva, este mult mai distractiv să vă creați un stil personal. Nici o persoană nu va avea exact același rezultat atunci când va întreprinde un proiect DIY. Mâinile dvs. vor produce ceva cu adevărat al dvs. încercați să vă adăugați propria personalitate stilurilor pe care le iubiți, cum ar fi să vă uitați după uși unice pe care le puteți monta într-un spătar de pat inovativ, să vă distrați cu un șablon de perete sau să vă încercați mâna la un finisaj de vopsea cu dificultate mai ridicată.

Reciclarea pieselor vechi vă oferă un sentiment de mândrie

Vă puteți aminti când ați adus acasă o poză sau o lucrare de la școală de care ați fost cu adevărat mândru? Poate ați avut norocul să aveți un membru al familiei sau pe cineva din viața dvs. care să fie mândru chiar alături de dvs. Puteți evoca același sentiment atunci când luați ceva care nu a fost iubit și lăsat în urmă și îl faceți din nou nou. Înainte să vă dați seama, veți face un pas înapoi și vă veți admira eforturile pentru a crea ceva cu propriile mâini. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care trebuie să le faceți în acest fel este ceva cu un pic de istorie de familie. Poate că bunica dvs. avea un șifonier vechi sau o mătușă care vrea să scape de un bufet de epocă - încercați să oferiți acestei piese o viață nouă și un mândru loc în casa dvs.

Salvarea ceva de pe marginea drumului împiedică aglomerarea gropilor de gunoi

Una dintre cele mai ușoare (și mai distractive!) modalități de a vă flexa mușchiul DIY este de a salva ceva destinat depozitului de deșeuri. Oamenii lasă deseori mobila nedorita și alte obiecte pe marginea drumului. Verificați mai întâi regulile consiliului local, dar în multe cazuri nu există niciun motiv pentru care nu puteți face un drum la groapa de gunoi și să salvați ceva din vârf. Este bine pentru planetă și bine pentru dvs. Căutați mobila din lemn masiv care necesită doar schimbări cosmetice și păstrați-vă ochii deschiși pentru ocazionala bijuterie vintage. Poate că va trebui să faceți un pas în spate și să aruncați o privire bună asupra piesei pentru a vă asigura că aveți abilitățile necesare pentru a o readuce la viață, dar, dacă nu, puteți oricând să luați un curs și să învățați.

Vă puteți liniști simțurile cu câteva atingeri DIY

Toate simțurile noastre sunt importante în crearea unei case fericite. Ne concentrăm adesea pe aspectul caselor noastre, dar modul în care miros, simt și sună este la fel de important. DIY este o modalitate prin care puteți aduce textura, mirosul și sunetul în casa dvs. Încercați să vă creați propriile lumânări - există o mulțime de tutoriale online - și utilizați un vas unic, cum ar fi un borcan vechi sau o ceașcă de ceai de epocă, pentru a vă vărsa ceara.

Textura este o parte importantă a stratificării pentru a crea o senzație frumoasă și familiară. Așa că încercați macramé, tricotat sau croșetat și aduceți o textură în zonele dvs. de locuit cu un coș suspendat sau o pătură tricotată manual sau câteva huse croșetate pentru ceainicul sau pernele canapelei.

Proiectele simple și rapide vă fac să vă simțiți veseli

Există o mulțime de proiecte DIY rapide și ușoare. Uneori lucrurile simple au cel mai mare impact. Încercați să utilizați frânghie, sfoară sau croșetat pentru a crea huse pentru borcane vechi, apoi folosiți-le ca depozitare pentru creioane, foarfece și pensule sau ca o vază minunată pentru flori. De asemenea, înlocuiți huse de perne cu unele pe care le-ați făcut din țesătură de epocă. Aceste proiecte DIY simple vor aduce culoare și viață nouă în casa dvs., fără prea mult efort.