GYM PELE

Avertisment pentru abonatii Aquatim. Udatul gradinilor sau al spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza

10 Iunie 2021
Lugoj Info.ro - Udatul gradinilor sau al spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza

Avand în vedere temperaturile crescute si lipsa precipitatiilor din ultima perioada, Aquatim S.A. face înca un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor.

service-lugoj

“Acest lucru este cu atat mai necesar în sezonul estival, cand creste consumul menajer al apei de la robinet. Acest mesaj nu este o noutate, compania atragand si pana acum atentia ca sistemul de aprovizionare cu apa a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei. Astfel, folosirea de catre unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalti clienti din retea. Iar daca, urmare a secetei, s-ar ajunge si la o reducere a debitelor de apa ale sursei, ar putea interveni restrictii în distributie. Într-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau al spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza“, au anuntat reprezentantii Aquatim.

Pentru posesorii de gradini exista însa si solutii la îndemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea în gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru un m³ de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui m³ de apa potabila.

Din pacate, de-a lungul timpului s-au depistat însa si cazuri în care unii utilizatori au apelat la o metoda necinstita, încercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu înregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii.