GYM PELE

Situatie fara iesire. Electrica amana inca o data intreruperea furnizarii energiei electrice, de aceasta data cu o saptamana

15 Iunie 2021
Lugoj Info.ro -Electrica amana inca o data intreruperea furnizarii energiei electrice, de aceasta data cu o saptamana

Meridian 22 Lugoj a mai fost pasuita cu inca sapte zile de catre Electrica Furnizare, ceea ce inseamna ca pompele de la uzinele de apa vor functiona inca o saptamana.

service-lugoj

In ultimele zile, atat conducerea societatii Meridian 22, cat si primarul municipiului, Claudiu Buciu, au propus o serie de solutii pentru ca Electrica sa renunte la planul de deconectare a uzinelor de apa si a forajelor. Din nefericire, toate propunerile facute de conducerea Meridian, dar si de primarie au fost respinse. Buciu a cerut parerea mai multor specialisti care sa gaseasca forma legala de plata catre Electrica, pentru ca lugojenii sa nu ramana fara apa. Agenda din ultimele zile a primarului practic s-a invartit in jurul acestei probleme grave care ar putea afecta lugojenii. Este greu de inteles cum, institutii care pareau inexistente in urma cu un an, s-au activat dintr-o data si nu doar ca amendeaza Primaria Lugoj, dar si blocheaza rapid conturile Meridian 22 pentru recuperarea banilor. In aceste conditii, sumele care trebuiau platite de ani buni sunt acum luate direct din conturi fara ca Meridian 22 sa poata interveni. Mai multe surse au declarat pentru Lugoj Info.ro ca Buciu ar urma sa solicite ajutor la nivel de Guvern pentru a evita deconectarea uzinelor ce asigura apa lugojenilor, daca situatia nu se va rezolva rapid. Va reamintim ca, legal, Primaria Lugoj si Consiliul Local nu pot plati datoriile unei societati comerciale chiar daca aceasta societate apartine comunitatii publice locale si este unic actionar. Problemele s-au ivit in momentul in care conducerea ABA Banat a decis sa recupereze mai multe amenzi incasate de Meridian 22 pentru deversarea apelor uzate in raul Timis fara a fi epurate. ABA Banat a blocat conturile la inceputul anului si de atunci Meridian 22 nu a mai putut plati nici un leu catre Electrica. Conform unui preaviz transmis marti, Meridian 22 Lugoj datoreaza catre Electrica putin peste 200.000 de lei.