Ce este televizorul inteligent?

18 Iunie 2021
Lugoj Info.ro -Ce este televizorul inteligent?

Ți-ai dorit vreodată un televizor care nu numai că are conținutul pe care îl iubești, dar îl și găsește pentru tine?

Să vedem ce poate face un televizor inteligent pentru tine.

Care este sensul unui televizor inteligent?

Mulți oameni caută pe web definiția televizorului inteligent. Și, deși site-urile diferite pot da opinii diferite, consensul este că un televizor inteligent are conectivitate la internet, rulează pe un sistem de operare și vine cu propriul serviciu de aplicații.

Pe scurt, TV + Internet + aplicații = Smart TV.

Cinci sfaturi pentru cumpărarea unui Smart TV

Conținut divers

Cea mai mare valoare a unui Smart TV este capacitatea de a te bucura de conținut dincolo de canalele TV obișnuite. Un televizor inteligent oferă serviciile VOD preferate precum Netflix, Amazon, Youtube, servicii de streaming muzical precum Spotify și chiar diverse jocuri și conținut sportiv pentru a te bucura de ele după cum dorești. Poți viziona chiar și canale TV prin cablu sau prin satelit instalând aplicația furnizată de compania de transmisie prin cablu sau prin satelit.

Căutare rapidă

Indiferent cât de mult conținut există, important este să îl poți găsi imediat. Cu cantitatea infinită de conținut disponibil online, alegerea a ceea ce vei urmări nu este un lucru ușor.

De aceea este important să ai o funcție de căutare convenabilă.

Conținut recomandat

Un alt punct important este dacă un Smart TV sugerează conținutul care îți place înainte de a începe să cauți. Nu ar fi frumos dacă un televizor ar folosi modelele tale de vizionare și căutare pentru a găsi conținutul potrivit sau pentru a te informa când a început un nou sezon al emisiunilor tale preferate? Un Smart TV ideal este unul care te știe ca nimeni altcineva și poate oferi servicii care se potrivesc cu datele tale de vizionare.

Ușor de folosit

Un Smart TV excelent ar trebui să detecteze automat orice dispozitiv care se conectează prin HDMI și să elimine nevoia de mai multe telecomenzi. Zilele căutării frenetice a telecomenzilor au dispărut de mult. Doar cu telecomanda televizorului poți reda și întrerupe transmisia de conținut de pe decodor.

O altă caracteristică care câștigă popularitate este recunoașterea vorbirii. Este mult mai convenabilă decât tastarea sau utilizarea senzorilor de mișcare pentru a controla un Smart TV. Este util atunci când cauți conținut sau informații.

Conectivitate simplă

O altă cerință importantă atunci când cumperi un nou Smart TV este să verifici dacă te poți conecta cu ușurință la alte dispozitive. Conectarea smartphone-ului tău la televizor pentru a vizualiza conținut pe un ecran mai mare este ceva ce vei dori cu siguranță să experimentezi. Imaginile și videoclipurile de pe telefon se simt total diferite atunci când sunt vizualizate pe un ecran mare.

IoT câștigă popularitate, astfel încât, în mod firesc, conectivitatea a numeroase dispozitive la Internet în întreaga casă devine o cerință. Poți viziona un film pe telefonul tău când vii de la serviciu și îl poți urmări pe ecranul televizorului imediat ce ajungi acasă.

Ce dimensiune TV ar trebui să cumpăr?

Calculul dimensiunii televizorului este mai puțin complicat decât ai putea crede. Dimensiunea corespunde lungimii sale diagonale, care se calculează prin măsurarea din colțul din stânga sus al ecranului televizorului până în colțul din dreapta jos. De cele mai multe ori este exprimat în inci.

Regula generală: mai mare este mai bine

Televizoarele sunt de diferite dimensiuni, dar îți recomandăm să alegi cea mai mare dimensiune pe care o permite bugetul tău. Potrivit cercetărilor companiilor producătoare, unul dintre principalele motive pentru a cumpăra un nou televizor este nevoia de ecrane mai mari. În plus, chiar și după achiziție, nivelul de satisfacție rămâne ridicat. Deci, ai în vedere o dimensiune specifică a ecranului? Este momentul să alegi un ecran mare și să nu te mai întorci niciodată la unul mic.

Toate televizoarele au o distanță și un unghi recomandat de care ar trebui să ții cont atunci când îl instalezi în casa ta. Cea mai bună și mai captivantă experiență se obține atunci când ecranul acoperă 40 de grade din câmpul vizual. Această distanță de câmp vizual poate fi calculată doar prin cunoașterea dimensiunii televizorului. Pentru a obține această distanță ideală, înmulțește dimensiunea ecranului cu 1,2. Deci, pentru un televizor de 75 inci, asta ar însemna să stai la 2,3 ​​m distanță.