INCHIRIERE HALE LUGOJ

Proiect de solidaritate: Se cauta tineri pentru amenajarea unui centru de tineret în Lugoj

16 Iulie 2021
Lugoj Info.ro -Se cauta tineri pentru amenajarea unui centru de tineret în Lugoj

Tinerii din Lugoj sunt invitati, începand cu 19 iulie, sa contribuie la amenajarea unui spatiu dedicat lor, un centru de tineret.

Acest spatiu va functiona ca loc de întalnire al tinerilor din oras, unde pot beneficia de o serie de activitati organizate pentru ei (activitati educationale, artistice, culturale, sportive, de petrecere a timpului liber) si unde, totodata, pot aduce propuneri si idei de actiuni pe care si le doresc a fi implementate în acel spatiu. Proiectul Solidari pentru Lugoj este finantat prin Corpul European de Solidaritate si este implementat de catre Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT), cea mai veche organizatie de tineret din vestul tarii, cu sprijinul Primariei Municipiului Lugoj. Solidari pentru Lugoj se bazeaza pe participarea comunitatii si incluziune sociala, scopul sau fiind crearea unui nou spatiu sigur pentru tineri si pentru libera exprimare si dezvoltare a acestora în Lugoj. 

Cum se pot implica tinerii lugojeni?

Implicarea tinerilor din Lugoj în procesul de amenajare a centrului de tineret presupune doua etape:

-  Înscrierea, care se poate face dupa parcurgerea tuturor informatiilor despre proiect, completand formularul indicat aici: https://fitt.ro/solidarity-for-lugoj-short-term-volunteering-activity/ sau prin exprimarea dorintei de participare la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

-  Participarea, pentru 40 de zile, alaturi de voluntari internationali, în procesul de transformare a unui spatiu nefolosit într-un centru de tineret pliat pe nevoile tinerilor din comunitate.

Proiectul începe în data de 19 iulie si se va încheia, dupa ceremonia de inaugurare a centrului de tineret, pe 27 august. Voluntarii vor avea acoperite costurile de masa si vor semna un contract de voluntariat. La finalul proiectului, acestia vor primi un certificat de participare cu recunoastere internationala. Cunoasterea limbii engleze la nivel înalt nu este necesara pentru a participa ca voluntar.

 ****

Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT) este o organizatie neguvernamentala (structura federativa) înfiintata în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntrerupta din anul 1990. FITT se ghideaza dupa valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a facut din Casa Tineretului din Timisoara primul (si unicul, în continuare) detinator din Romania al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, detinandu-l în continuare pana în anul 2023. FITT este membra în 6 platforme si retele europene, ale caror scopuri variaza de la spatii pentru tineri, cetatenie activa, inovare sociala, sector neguvernamental, cultura etc. si care au adus-o alaturi de alte 340 de organizatii neguvernamentale si autoritati publice din întreaga Europa. Pe langa structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membra a organelor supreme de conducere a doua federatii nationale: FNT si CTR, care au adus-o alaturi de 2 filiale ale unor organizatii internationale, 6 federatii nationale si 20 de federatii judetene. Totodata, FITT este si membra a Asociatiei Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, organizatie neguvernamentala de utilitate publica ce a adus-o alaturi de alte 47 de organizatii neguvernamentale si autoritati publice din Timisoara.