INCHIRIERE HALE LUGOJ

Apel disperat al fermierilor de langa Lugoj. Statiile antigrindina amplasate in zona ar sta la originea secetei care le afecteaza culturile

10 August 2021
Lugoj Info.ro -Statiile antigrindina amplasate in zona stau la originea secetei care le afecteaza culturile

Cel putin 30 de fermieri din zona Lugojului au semnat o petitie comuna catre ministrul agriculturii Adrian Oros prin care ii solicita sa intervina rapid intr-o problema care ii afecteaza grav.

Fermierii sustin ca statiile antigrindina folosesc in exces rachete si din aceasta cauza, in mai multe localitati de langa Lugoj, in ultimele saptamani nu a mai plouat deloc. Seceta le afecteaza culturile iar fermierii se tem ca vor falimenta. “Atat eu, cat si ceilalti fermieri din zona ne confruntam cu seceta ce se datoreaza statiilor antigrindina amplasate in localitatile Recas, Buzias, Topolovatu Mare si Belint. In ultima perioada au fost lansate si cate 30 de rachete la o interventie, in localitatile mai sus mentionate. Va cerem respectuos incetarea de urgenta a actiunilor celor de la Sistemul National Antigrindina, zona Timis, cat si reducerea numarului de puncte de lansare”, scrie Calin Cristian Stangaci, care administreaza in prezent peste 30 de ha de teren. Fermierul este dispus sa puna la dispozitia ministrului si mai multe dovezi prin care, sustine el, se poate observa cum norii sunt “sparti” iar in zona nu cade nici un strop de ploaie.