GYM PELE

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea la Lugoj la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie

23 August 2021
Lugoj Info.ro -Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani foto: Lugoj Info.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo valabila pentru Lugoj in perioada 23 august -5 septembrie.

service-lugoj

Meteorologii sustin ca vremea va fi calda în prima zi din interval, cu maxime termice mediate pe regiune de 32...34 de grade, apoi se va raci semnificativ la valori medii între 24 si 26 de grade, ce se vor mentine pe aproape tot intervalul de prognoza. Usor mai cald va fi în datele de 27 august si 1 septembrie, cu valori diurne în medie de pana la 26...28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, cu medii de 16...18 grade la început, ce vor coborî spre 12...14 grade în 26 august si ulterior nu vor mai avea variatii semnificative. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce vor determina si cantitati mai însemnate de apa, cu o probabilitate mai ridicata în intervalul de 25 - 28 august si în zilele de 3 si 4 septembrie. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.