GYM PELE

Premiera! Masinile electrice care vor lua foc in Lugoj vor fi pastrate in containere speciale umplute cu apa

30 August 2021
Lugoj Info.ro -Masinile electrice care vor lua foc in Lugoj vor fi pastrate in containere speciale umplute cu apa foto: ISU Timis

Cresterea numarului de masini electrice in municipiul Lugoj i-a facut pe pompierii lugojeni sa se pregateasca pentru eliminarea oricarui pericol existent in cazul in care acest tip de masini sunt cuprinse de flacari.

service-lugoj

Lugojul are, incepand din aceste zile, un container special unde aceste masini sunt depozitate in apa. In judetul Timis, un astfel de container se mai afla la Timisoara. “Incendiile la autoturismele electrice au un anumit specific, si anume, dupa lichidarea incendiului, autoturismul poate fi tinute sub imersie mai mult timp, deoarece exista riscul de reaprindere dupa incendiu. Prin urmare, la nivelul ISU Timis s-a dispus echiparea a doua containere de transport care pot fi umplute cu apa si în care vor fi lasate autoturismele incendiate, timp de 24 ore. Cele doua containere sunt amplasate în Timisoara si Lugoj. De asemenea, pentru îmbunatatirea capacitatii de raspuns în cazul unor astfel de interventii si pentru siguranta conducatorilor de autoturisme electrice, comanda inspectoratului a dispus instruirea si pregatirea personalului operativ din toate cele 7 subunitati de interventie din judet, astfel acestia fiind pregatiti sa intervina în orice moment “, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis.