GYM PELE

Rezultatele vor fi anuntate la mijlocul lunii viitoare. Concurs pentru functiile de director si director adjunct in toate unitatile de invatamant din Lugoj

15 Septembrie 2021
Lugoj Info.ro -Concurs pentru functiile de director si director adjunct in toate unitatile de invatamant din Lugoj foto: Liceul Tehnologic "Valeriu Braniste"

Miercuri, 15 septembrie 2021, s-a lansat concursul pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de învatamant preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat.

Pentru eficientizarea si transparentizarea procesului de înscriere, va fi utilizata platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizata cu sprijinul asociatiei CivicNet. Acesta este un prim pas în procesul de digitalizare si profesionalizare a managementului unitatilor de învatamant de stat, astfel încat sa se asigure stabilitatea, coerenta si competenta în procesul de conducere.

Pana în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesati sa participe la concurs îsi pot crea cont, se pot înscrie si pot încarca (în format digital) actele necesare dosarului, în cateva minute, la orice ora din zilele alocate înscrierilor, accesand https://concursdirectori.edu.ro.

Cum functioneaza si ce activitati din calendar vor fi desfasurate pe platforma

Contul de utilizator poate fi creat simplu, prin introducerea unei adrese de email, urmand ca instructiunile de acces sa fie primite rapid la acea adresa. Odata logat în platforma, candidatul are apoi acces la formularul „Înscriere”, unde va completa numele, prenumele, CNP-ul, numarul de telefon si scoala la care este titular. O recipisa va fi primita pe email cu datele introduse, precum si confirmarea acceptarii sau respingerea cererii de înscriere.

În momentul în care cererea de înscriere este acceptata, candidatul poate accesa sectiunea „Dosar”, unde, conform Metodologiei, trebuie sa încarce 14 documente, doua fiind optionale. Candidatul poate adauga, sterge si modifica documentele încarcate la dosar, pana la finalul perioadei de înscriere (26 septembrie, ora 23:59), atat timp cat nu apasa butonul „Trimite”. Pentru verificare, în platforma au fost prevazute etape de revizuire înainte de a trimite datele finale, unde vor fi remarcate rapid documentele/datele lipsa.

Tot prin intermediul platformei, conform calendarului concursului, dosarele astfel completate si transmise de candidati vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de catre comisiile formate la nivel judetean/national. Termenul pana la care candidatii afla rezultatele privind evaluarea dosarului atat prin intermediul listelor oficiale publicate, cat si prin intermediul unui email trimis din platforma, este 7 octombrie.

Desfasurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

Rezultatele finale la proba scrisa vor fi afisate în data de 20 octombrie, urmand ca interviurile sa se desfasoare în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie 2021. Candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7 la fiecare proba (proba scrisa si proba de interviu).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmand ca numirile în functie sa aiba loc începand cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului scolar 2021-2022.

Informatii detaliate sunt publicate în sectiunea specifica, gazduita de site-ul Ministerului Educatiei.