Inca cinci automarfare au ajuns pe strada Herendestiului. Ce se intampla in locatia unde zilele trecute au fost descarcate peste o suta de tone de deseuri

29 Octombrie 2021
Lugoj Info.ro -Inca cinci automarfare au ajuns pe strada Bocsei

Locuitorii cartierului Mondial din Lugoj au sunat vineri la politie dupa ce cinci automarfare au aparut pe strada Herendestiului.

Camioanele au fost imediat interceptate de politisti, cei care au aflat ca masinile de transport au ajuns la Lugoj pentru a prelua deseurile descarcate in urma cu cateva zile pe platforma betonata ce apartine unui lugojean. Pana sambata, toate gunoaiele trebuie sa fie incarcate iar deseurile vor fi directionate de unde au venit. Va reamintim ca Politia Locala Lugoj a primit un apel telefonic prin care era sesizata ca tone de deseuri sunt descarcate pe strada Herendestiului. Politistii locali au anuntat procurorii, politistii si reprezentantii garzii de mediu. “În urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca platforma ar fi detinuta de catre o societate comerciala, care la data de 01.10.2021 ar fi încheiat un contract de închiriere cu o alta societate comerciala, cu sediul în municipiul Oradea, judetul Bihor. Cantitatea de 111.580 kg de deseuri si cele 5 semiremorci au fost indisponibilizate. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de "eliminarea deseurilor care au facut obiectul transferului, în spatii neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale" si "exportul sau importul de deseuri cu încalcarea dispozitiilor legale în domeniu", au anuntat politistii.