Imprimă această pagină

Voucherele au o valoare de pana la 500 de lei. A inceput o noua sesiune pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice

19 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro - o noua sesiune pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice

Pana pe 25 noiembrie ora 23.59 persoanele fizice se pot înscrie în programul Rabla pentru Electrocasnice.

Doritorii isi pot crea contul de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro. Cei care au deja un cont de utilizator, creat în prima editie de anul acesta a programului, nu trebuie sa-si creeze alt cont, ci doar sa se autentifice utilizand adresa de e-mail si parola setata anterior, a anuntat Ministerul Mediului. Bugetul alocat acestui program în 2021 este de 75 de milioane de lei, din care dupa prima sesiune a ramas o suma de 34 de milioane de lei care va fi pusa acum la dispozitia cetatenilor. Cea de-a doua editie de anul acesta a programului se va desfasura la fel ca prima, etapizat.

În prima etapa (între 26 noiembrie, ora 10.00 – 2 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru achizitionarea masinilor de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C, masinilor de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor avand cel putin noua clasa energetica E.

În a doua etapa (între 3 decembrie, ora 10 – 9 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizioare avand cel putin noua clasa energetica G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri si de 300 de lei pentru tablete.

În a treia etapa (între 10 decembrie, ora 10 – 16 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile cu eficienta energetica la racire cel putin A++, respectiv pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Asadar persoanele fizice au posibilitatea prin acest program sa-si înlocuiasca echipamentele electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, crescand astfel eficienta energetica a locuintelor.

 

Citeste si: