GYM PELE

Vremea se raceste si se apropie de normalul acestei perioade. Lapovita si ninsoare, prognozate pentru sfarsitul lunii noiembrie si inceputul lui decembrie

22 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Lapovita si ninsoare, prognozate pentru sfarsitul lunii noiembrie si inceputul lui decembrie foto: Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru perioada 22 noiembrie- 5 decembrie.

Meteorologii anunta ca in cursul zilei de 22 noiembrie va fi mai cald decat în mod obisnuit, cu maxime medii de 12...13 grade, dar în 23 si 24 noiembrie valorile termice diurne vor scadea spre normalul perioadei, adica în medie spre 7...8 grade. Ulterior, vremea se va încalzi treptat astfel încat la sfarsitul primei saptamani (27 si 28 noiembrie) temperaturile maxime vor tinde din nou spre medii de 12...13 grade. Cea de-a doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 5 si 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa în general între 0 si 2 grade, exceptand noptile din perioada 26-29 noiembrie si noaptea de 23 noiembrie, cand valorile nocturne se vor situa la medii de 4...6 grade. Va ploua în general slab cantitativ, local în cursul noptii de 22 spre 23 noiembrie si cu caracter temporar, începand din 26 noiembrie si pana la sfarsitul perioadei de referinta. Cu o probabilitate mai ridicata spre finalul lunii noiembrie si începutul lunii decembrie vor fi posibile si precipitatii mixte (lapovita si ninsori). Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.