GYM PELE

Bulibasa din Lugoj ar putea fi nevoit sa isi mute biroul la palat. Gradinita de pe strada Caransebesului isi va recupera o parte din terenul cedat Uniunii Crestin-Democrate a Romilor din Banat

23 Noiembrie 2021
Lugoj info.ro -Bulibasa din Lugoj ar putea fi nevoit sa isi mute biroul la palat foto: Redesteptarea

Consilierii locali lugojeni vor decide joi daca isi dau acordul pentru ca gradinita de pe strada Caransebesului sa isi recupereze, dupa 18 ani, terenul care ii apartine.

service-lugoj

Primarul Claudiu Buciu a decis sa revoce o hotarare de consiliu intrata in vigoare in 2003 si initiata de consilierul PSD Nicu Badina, prin care gradinita ceda o parte din teren cu o constructie, magazie, catre Uniunea Crestin-Democrata a Romilor din Banat, filiala Lugoj. Terenul si cladirea au fost luate in comodat de la gradinita de catre Ioan Bot, bulibasa romilor din Lugoj si asta in ciuda faptului ca angajatii unitatii de invatamant reclamau ca cei mici au o curte insuficienta pentru desfasurarea unor activitati didactice. Primarul Claudiu Buciu a decis acum ca gradinita are nevoie de renovare si vrea tot terenul, inclusiv cel folosit de romi, care l-au si amenajat ca si cum ar fi fost proprietari. Mai multi apropiati ai bulibasei sustin ca decizia il nemultumeste pe cel care se considera sef peste tiganii din Lugoj si cere explicatii politicienilor de care este apropiat, mai ales ca pe casele ce ii apartin, in campania electorala de anul trecut, au fost montate bannerele lui Calin Dobra si ale PSD. Daca alesii locali vor fi de acord cu propunerea primarului, Ioan Bot va fi nevoit sa isi mute biroul la palatele din proximitatea gradinitei, palate care sunt ale lui, si unde cu siguranta va avea mai mult spatiu decat cel din curtea gradinitei.