GYM PELE

Se modernizeaza statiile de carburanti de pe autostrada Lugoj - Deva

25 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Se modernizeaza statiile de carburanti de pe autostrada Lugoj - Deva

Începand de luni, 29 noiembrie, concesionarul MOL Romania Petroleum Products SRL va demara lucrarile de constructie a dotarilor aferente spatiilor de servicii de pe autostrada A1, între Lugoj si Sibiu (Ilia, Pianu, Calnic).

CNAIR a încheiat, anul acesta, contracte pentru concesionarea de servicii în scopul utilarii/dotarii, operarii si întretinerii spatiilor pentru servicii aflate pe autostrazile din Romania deschise traficului rutier, situate pe rutele Nadlac - Sibiu (A1) si Pitesti - Bucuresti (A1) si Cernavoda - Constanta (A2). Concesionarii sunt Mol Petroleum Products SRL si Rompetrol Downstream SRL. Zece spatii de servicii administrate de DRDP Timisoara aflate pe A1 vor intra in modernizare, doua dintre ele aflandu-se in zona Lugoj, dupa cum urmeaza :

 

-   Traian Vuia, km 446+890, stanga si dreapta, A1 Lugoj – Deva;

-   Faget, km 428+310, stanga si dreapta, A1 Lugoj – Deva;

 

Dotarile minime obligatorii pe care concesionarii trebuie sa le proiecteze, construiasca (sau care sunt deja construite), finanteze, opereze si întretina, astfel încat spatiile de servicii aferente fiecarui lot sa fie complet functionale, sunt: parcare, toalete publice, statie distributie carburant, inclusiv statie reîncarcare vehicule electrice, spatiu comercial, snack bar.

Conform contractelor de concesiune semnate, concesionarii au obligatia realizarii tuturor dotarilor minime obligatorii în termen de 12 luni de la data de începere, adica pana la sfarsitul lunii iulie 2022.

În vederea unei bune comunicari cu participantii la trafic, pentru evitarea unor posibile servicii deficitare în spatiile de servicii, au fost create pe paginile de internet ale concesionarilor sectiuni speciale dedicate acestor proiecte.