GYM PELE

Maguriul va avea canalizare. Se cauta trasee pentru ca sutele de familii sa beneficieze in sfarsit de conditii civilizate de trai

17 Ianuarie 2022
Lugoj Info.ro -Se cauta trasee pentru ca sutele de familii sa beneficieze in sfarsit de conditii civilizate de trai

Primaria Lugoj, dar si proiectantii analizeaza mai multe variante pentru introducerea canalizarii in localitatea Maguri.

Lugoj Info Online Publicitate

Satul, aflat la cativa kilometri de Lugoj, apartine de municipiul nostru doar pe hartie, pentru ca de ani buni investitiile in localitate au lipsit. Populat in mare parte cu etnici romi, locuitorii satului au fost folositi doar ca masa de manevra electorala de Boldea si PSD care i-au descoperit pe magureni doar din patru in patru ani. Primarul Claudiu Buciu si-a propus ca localitatea sa fie legata la o retea de canalizare, astfel ca inca de anul trecut au inceput discutii pe aceasta tema. Buciu si-a dorit ca Maguriul sa aiba o statie de epurare la marginea localitatii insa, din pacate, in urma cu cateva saptamani cei de la Apele Romane au raspuns negativ solicitarii primarului invocand motive de siguranta publica. In aceste conditii, Primaria Lugoj continua demersurile pentru introducerea canalizarii, una dintre variante fiind montarea unei conducte pana la Lugoj si racordarea la canalizarea orasului. Desi efortul financiar este unul foarte mare, Buciu considera ca oamenii din Maguri trebuie sa intre in rand cu lumea civilizata si sa nu mai fie nevoiti sa deverseze apa murdara in santuri, pe strazi sau in spatele casei. Canalizarea de la Maguri va fi adusa pana la Lugoj cu ajutorul unor pompe, primaria si proiectantii urmand sa stabileasca in cateva saptamani traseul pe care aceasta conducta il va urma.