INCHIRIERE HALE LUGOJ

Facturi uriase la gaz si in Lugoj. Unde puteti sesiza neregulile

17 Ianuarie 2022
Lugoj Info.ro -Facturi uriase la gaz si in Lugoj

Lugojenii nu au scapat de preturile uriase la gaz.

Daca in urma cu cateva saptamani prezentam situatia din Costeiu unde oamenii au avut un adevarat soc la primirea facturii, acum, in plina iarna a venit randul lugojenilor sa se planga. In cele mai fericite cazuri, facturile sunt cel putin duble fata de anul trecut. Comandamentul pentru Energie creat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a finalizat 22 de actiuni de control la companii furnizoare de energie electrica si gaze naturale catre consumatorii casnici. Ca atare, comisarii ANPC au aplicat alte 10 amenzi contraventionale în valoare de 195.000 lei, la care s-a adaugat si masura recalcularii tuturor facturilor care nu respecta prevederile legii, anunta autoritatile.

Printre cele mai importante abateri constatate în timpul verificarilor, se numara:

  • nu a fost aplicata plafonarea si compensarea preturilor conform OUG118/2021 începand cu  01.11.2021;
  • furnizarea de energie electrica, fara licenta;
  • nerespectarea termenului de facturare si facturarea coasata pe doua luni;
  • informarile privind compensarea facturilor de energie electrica si gaze naturale, transmise clientilor, nu contin elementele din care este compus pretul la care se aplica compensarea;
  • contractele emise nu contin pretul serviciilor din pretul gazului, doar pretul total, astfel încat consumatorul nu poate verifica modalitatea de calcul al compensarii acordate;
  • practica comerciala incorecta: majorarile succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificari legislative.

Comandamentul pentru Energie îsi continua verificarile pana pe data de 31 martie 2022. 

În aceasta perioada, în cazul în care se constata nereguli la facturile de energie electrica si gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamatie online sau în scris (prin posta sau predare personala la sediile Comisariatelor Judetene pentru Protectia Consumatorilor, ale caror adrese sunt stipulate pe site-ul www.anpc.gov.ro).
Totodata, pentru sesizari, ANPC a pus la dispozitia consumatorilor din toata tara un numar de telefon si o adresa de e-mail dedicate. 

Acestia sunt invitati sa apeleze numarul de telefon, cu tarif normal, 021.307.67.89, de luni-vineri, între orele 8.00-16.00 sau sa acceseze adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..