Dupa mai bine de zece ani sunt sanse ca proprietarii din Costeiu sa primeasca in sfarsit banii pentru terenurile pe care a fost construita autostrada

02 Februarie 2022
Lugoj Info.ro-Dupa mai bine de zece ani sunt sanse ca proprietarii din Costeiu sa primeasca in sfarsit banii pentru terenurile pe care a fost construita autostrada foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

In jur de 50 de proprietari din zona Costeiu asteapta de ani de zile sa primeasca banii pentru terenurile ce le-au fost expropriate pentru constructia autostrazii A6 Lugoj – Balint.

service-lugoj

Oamenii si-au pierdut orice speranta sa mai vada vreun leu dupa ce autoritatile i-au amanat de la un an la altul. Primarul comunei Costeiu, Petrica Carebia sustine ca in sfarsit sunt sanse ca oamenii sa fie despagubiti si asta dupa mai bine de zece ani de la expropriere. Carebia a declarat pentru Lugoj Info.ro ca problemele ar fi aparut dupa ce s-ar fi strecurat niste erori intr-o hotarare de Guvern prin care s-ar fi facut exproprierile. Primaria Costeiu a refacut masuratorile si se pare ca de aceasta data nu mai exista obiectii ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Petrica Carebia sustine ca banii sunt intr-un cont si se asteapta o decizie de la Guvern ca fondurile sa ajunga in sfarsit la fostii proprietari de terenuri. In urma cu mai bine de zece ani, proprietarii au ramas fara terenuri dupa ce Guvernul a decis constructia unei bucati de autostrada pe tronsonul Lugoj – Balint care leaga Lugojul la A1 Deva-Nadlac.