GYM PELE

Tot mai multe probleme in padure. Garda Forestiera Timisoara isi inteteste actiunile in zona forestiera Lugoj – Faget, dar si in judetele limitrofe

28 Februarie 2022
Lugoj Info.ro -Garda Forestiera Timisoara isi inteteste actiunile in zona forestiera Lugoj – Faget, dar si in judetele limitrofe foto: GF

În ultimele 10 zile, respectiv 17-26 februarie, reprezentantii Garzii Forestiere Timisoara au realizat actiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier national.

“S-a acordat o atentie deosebita parchetelor aflate în exploatare, a circulatiei materialului lemnos, urmaririi gestionare a masei lemnoase si modului în care sunt înregistrate si urmarite stocurile agentilor economici care desfasoara activitati de exploatare si/sau prelucrare. Aceste actiuni s-au desfasurat pe raza judetelor Caras-Severin, Hunedoara si Timis, iar la parte dintre acestea au participat si reprezentantii inspectoratelor judetene de politie si jandarmerie”, a anuntat inspectorul sef al Garzii Forestiere Timisoara, Ciprian Lupean.

In total au fost realizate un numar de 55 actiuni (controale în parchete, controale la operatori în depozite, inspectii de fond), rezultand urmatoarele:

  • 23 sanctiuni contraventionale cu valoare totala de 85000 lei.
  • a fost confiscat un volum total de 700 mc material lemnos cu valoare de 401603 lei.
  • au fost identificate 59 cioate urmare a taierilor ilegale cu un volum total de 60 mc, valoarea prejudiciului fiind de de 23074 lei. Aceste fapte constituie infractiuni, Garda Forestiera Timisoara urmand a transmite documentele catre institutiile abilitate, în vederea efectuarii cercetarilor.