vineri, 19 aprilie 2024
0.9 C
Lugoj
spot_img

In prima faza vor fi trimise informari. ANAF a pus ochii pe persoanele care obtin venituri din chirii, activitati de infrumusetare si meditatii

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

In acest an, Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza trei Proiecte pilot privind stimularea conformarii voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea si informarea contribuabililor despre obligatiile fiscale. Obiectivele acestora sunt cresterea gradului de informare si stimularea conformarii fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru urmatoarele categorii de contribuabili:

– cadre didactice si alte persoane ce pot obtine venituri din meditatii,
– persoane care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor,
– persoane fizice care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de înfrumusetare si întretinere corporala.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditatii, activitati educationale si alte forme de învatamant” urmareste identificarea unor instrumente de lucru în zona conformarii voluntare în cazul cadrelor didactice si a altor persoane care presteaza servicii de meditatii, care sa aduca eficienta si rezultate satisfacatoare, în vederea replicarii pe o scara mai larga, pe un termen mediu si lung. Într-o prima etapa, proiectul se desfasoara în judetele Cluj si Sibiu.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din cedarea folosintei bunurilor” este un proiect pilot desfasurat la nivelul judetelor Brasov si Constanta. Proiectul îsi propune sa previna si sa reduca fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosintei bunurilor si de neînregistrare în scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformeaza obligatiilor fiscale presupune o abordare axata pe colectarea si publicarea de informatii, în care predomina îmbunatatirea schimbului de informatii atat cu alte institutii publice, cat si cu organisme din sectorul privat.

Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din prestarea unor activitati de înfrumusetare/întretinere corporala” se va desfasura la nivelul municipiului Bucuresti (Sectoarele 1 si 3) si al judetului Ilfov. Proiectul îsi propune sa creasca gradul de informare a contribuabililor care realizeaza sau care intentioneaza în viitor sa realizeze venituri din activitati de înfrumusetare si întretinere corporala. O informare activa va conduce la cresterea nivelului de constientizare a obligatiilor fiscale ce deriva din obtinerea unor astfel de venituri si va reduce riscul neconformarii în cazul unor controale sau inspectii fiscale.

În perioada imediat urmatoare, ANAF va transmite informari catre categoriile de persoane anterior mentionate pentru a le fi aduse la cunostinta, în mod corespunzator, obligatiile declarative si de plata. Actiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazeaza pe analize de risc riguros elaborate de directiile de specialitate. Pentru a beneficia de asistenta în domeniul fiscal si pentru a-si îndeplini obligatiile fiscale corect si la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informatii personalizate privind situatia fiscala, contribuabilii pot utiliza serviciul Spatiul Privat Virtual.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Se formează cele șapte grupe ale Creșei Lugoj. Când încep înscrierile

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj (DASC) a anunțat...

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...