Lucruri mai puțin știute despre Michael Jordan

27 Aprilie 2022
Lugoj Info.ro -Lucruri mai puțin știute despre Michael Jordan

Michael Jordan este unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie, iar cariera sa vorbește de la sine despre cât de mare a fost.

El a câștigat de 6 ori titlul în NBA și de fiecare dată a fost desemnat MVP-ul finalelor. În plus, de cinci ori a fost ales cel mai bun jucător din NBA. Cu echipa SUA, el a câștigat de două ori medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Despre Michael Jordan mai sunt însă și lucruri mai puțin știute, pe care le prezentăm în rândurile următoare:

 

  1. În tinerețe era poreclit Magic Jordan - Într-un interviu acordat în 1992, Michael Jordan a dezvăluit că modelul său din adolescență era Magic Johnson. Îl aprecia atât de tare încât prietenii îl strigau chiar Magic Jordan. Peste ani, Magic Johnson și Michael Jordan au devenit prieteni foarte buni. "Îmi plăcea când eram în liceu. Prietenii mă strigau Magic Jordan. Inclusiv numerele de la mașină erau inspirate de la el", a dezvăluit Michael Jordan.

 

  1. Michael Jordan trebuia să semneze cu Adidas - La începutul carierei în NBA, pe măsură ce se anunța un viitor star, Michael Jordan își dăduse acordul să semneze cu compania de echipament sportiv Adidas. Din cauza unor probleme legate de succesiunea acestei companii totul a picat însă. Nike a profitat și l-au semnat pe Michael Jordan, un contract care este în vigoare și în zilele noastre. De altfel, Jordan are propria colecție și propriul logo.

 

  1. Michael Jordan e foarte pasionat de poker - Pokerul este una dintre marile pasiuni pe care Michael Jordan le are. Nu este un simplu începător care abia știe reguli poker, ci un jucător pe care toată lumea îl lăuda. În perioada în care era în activitate obișnuia să joace constant cu colegii de la Chicago Bulls și de la echipa națională a SUA, iar de cele mai multe ori câștiga. De asemenea, a fost văzut adesea în cazinourile din SUA. Inclusiv în documentarul despre Michael Jordan, disponibil pe Netflix, sunt prezentate detalii despre pasiunea fostului baschetbalist pentru jocurile de noroc.

 

  1. I s-a furat tricoul înaintea unui meci - În 1990, chiar de Valentine's Day, Chicago Bulls s -a deplasat în Orlando pentru o confruntare foarte spectaculoasă. Cu o oră înaintea meciului însă, maieul cu numărul 23 al lui Michael Jordan a fost furat. Cum nu mai avea altul la dispoziție, Jordan a fost nevoit să joace în acea confruntare cu numărul 12. Jordan nu a fost însă superstițios și a făcut o partidă excelentă, reușind 49 de puncte. Hoțul echipamentului sportiv nu a fost prins însă nici până astăzi.

 

  1. A fost protagonistul unui desen animat - Michael Jordan era un adevărat idol în perioada în care evolua în activitate și mulți tineri pasionați de baschet își doreau să ajungă precum el. Pasiunea tinerilor pentru Michael Jordan a dus și la apariția unui desen animat în care fostul baschetbalist era unul dintre protagoniști. Animația se numea Pro Stars, iar în ea mai erau prezenți și hocheistul Wayne Gretzky și jucătorul de baseball Bo Jackson. Cei trei aveau misiunea să salveze lumea de la distrugere prin calitățile lor. Desenul animat a rezistat însă doar două sezoane.

 

  1. Michael Jordan nu s-a descurcat prea bine împotriva lui Boston Celtics - Fără niciun dubiu, Boston Celtics este echipa împotriva căreia Michael Jordan a avut cele mai mari probleme. De altfel, în play-off-urile NBA el nu a înregistrat nicio victorie, suferind pe de altă parte patru înfrângeri. Iar statistica totală nu este nici ea prea bună: doar trei victorii și 14 înfrângeri. Cumva, Jordan a avut un complex când i-a întâlnit pe cei de la Celtics, dar rezultatele sale per total au fost unele de excepție.

 

  1. Nu îi place să înoate - Acesta este unul dintre lucrurile pe care Michael Jordan a admis că nu îi place să le facă. Totul are legătură cu un episod petrecut în copilărie, când a văzut un prieten cum se îneacă, iar acest episod l-a marcat, mai ales că ulterior a fost și el aproape de un episod similar. Chiar dacă au trecut decenii bune de la acel moment, Michael Jordan a mărturisit că încă mai este inconfortabil cu această situație chiar și când este pe o barcă mică.

 

  1. Miami Heat a retras tricoul cu numărul 23 - Chiar dacă nu a jucat niciodată la Miami Heat, această franciză a luat decizia de a retrage tricoul cu numărul 23 în semn de respect pentru cariera impresionantă pe care a avut-o. Astfel, Jordan este unul dintre cei 14 jucători care au numărul retras de două echipe.