Controalele ajung si in restaurantele din Lugoj. Amenzi, operatori economici inchisi si marfa distrusa, in urma unor verificari ale comisarilor OPC in zona Timisoara

19 Mai 2022

Timp de doua zile, mai multi operatori economici din judet au fost vizitati de catre comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis.

service-lugoj

Actiunea de control a vizat restaurantele din Timisoara si din alte localitati invecinate. “Au fost verificati 13 operatori economici fiind aplicate zece amenzi în valoare de 120.000 lei. De asemenea, au mai fost aplicare doua avertismente si masura complementare de oprire temporara a prestarii serviciilor pentru trei operatori economici si distrugerea produselor cu deficiente. Principalele abateri au fost: nerespectarea temperaturilor de pastrare a preparatelor calde si reci, conditiile de depozitare necorespunzatoare in spatii insalubre, cu pamant pe paviment, pereti netencuiti, utilaje, ustensile si mobilier murdar, cu strat gros de grasime arsa”, a anuntat Mihai Alin Gubandru, comisar sef adjunct in cadrul CJPC Timis.

Controalele se vor extinde in saptamanile care urmeaza si in alte zone din judet comisarii urmand sa verifice si restaurantele din zona Lugoj –Faget. Comisarii fac apel inca o data la patroni sa respecte legea si le reaminteste acestora ca drepturile consumatorilor nu se negociaza.