INCHIRIERE HALE LUGOJ

Iasul, Clujul sau Timisoara inca asteapta. Lugojul, in primele sase orase din tara unde se vor construi crese moderne mari

15 Iunie 2022

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a anuntat ca au fost semnate primele contracte de executie pentru 15 crese moderne si eficiente din punct de vedere energetic.

Unitatile de invatamant prescolar sunt incluse în Programul national de construire de crese, derulat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei . “Primele crese mari vor fi construite în Alba Iulia, Oradea, Deva, Oltenita, Lugoj si sectorul 2 al municipiului Bucuresti. În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Calarasi si Caransebes vor fi construite crese medii, în timp ce Petrosani, Motru, Campina si Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de cate o cresa mica”, au anuntat reprezentantii ministerului.

Unitatile de învatamant vor beneficia de sali de joaca, dormitoare, sala pentru festivitati, bucatarie si spalatorie proprie, cabinet medical, spatii administrative si un spatiu de joaca amplu, în aer liber. Totodata, cladirile vor avea si panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile. In tara, alte 73 de crese asteapta sa intre in procedura de achizitie publica.