GYM PELE

Vizate sunt ocoalele Ana Lugojana si Cosava. Camere de luat vederi pentru prevenirea taierilor ilegale în fondul forestier

16 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Camere de luat vederi pentru prevenirea taierilor ilegale în fondul forestier foto: Romsilva

Directia Silvica Timis va instala in perioada urmatoare sisteme video de monitorizare in fondul forestier pe care il administreaza.

service-lugoj

Reprezentantii DST au declarat pentru Lugoj Info.ro ca institutia a transmis catre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva un necesar de aparatura. In aceste zile, in tara au fost trimise si montate primele sisteme de supraveghere, astfel ca acestea vor ajunge si in Timis, in cateva saptamani.
“O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifica si verifica automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circula pe drumurile forestiere din padurile de stat, permitand verificarea transporturilor de masa lemnoasa, precum si trasabilitatea lemnului exploatat din padurile proprietatea publica a statului. Accesul la aceste sisteme video au si organele de politie, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare”, au anuntat si reprezentantii Romsilva.  

Amplasarea camerelor video se va face în zonele cu risc de sustragere de material lemnos, identificate de specialistii Romsilva, astfel ca sunt sanse sa vedem aceste sisteme in zona Ocoalelor silvice Ana Lugojana si Cosava.
Se intentioneaza ca, pe viitor, aceste sisteme video sa fie conectate la sistemul informatic SUMAL 2.0, printr-o investitie prevazuta în Planul National de Redresare si Rezilienta, acestea putand astfel sa monitorizeze în timp real transporturile de lemn recoltat din padurile de stat si sa emita alerte daca aceste transporturi de masa lemnoasa nu detin avizele legale.