Nu este exclus ca si acest proiect sa fie respins de oamenii lui Dobra si Floroni. Elevii din clasele pregatitoare primesc gratuit un ghiozdan cu rechizite

26 Iulie 2022
Lugoj Info.ro- Nu este exclus ca si acest proiect sa fie respins de oamenii lui Dobra si Floroni

Liberalii lugojeni propun colegilor consilieri aprobarea unui program care sa ajute elevii lugojeni in primul an de scoala.

service-lugoj

Proiectul prevede acordarea fiecarui elev înscris în clasa pregatitoare la unitatile de învatamant de stat, în anul scolar pentru care se desfasoara programul, a unui ghiozdan echipat cu un set de rechizite scolare. “Obiectivele programului sunt sprijinirea elevilor din clasele pregatitoare de la unitatile de învatamant de stat în vederea accesului egal si sporit la educatie, crearea unui instrument eficient împotriva fenomenului de abandon scolar si de stimulare a elevilor.”, a declarat pentru Lugoj Info.ro initiatorul acestui proiect, Adrian Serendan. La programul „Primul meu ghiozdan" pot participa copiii de la toate unitatile de învatamant de stat din Municipiul Lugoj, care sunt înscrisi la clasa pregatitoare a anului scolar pentru care se desfasoara programul. Unitatile de invatamant ar trebui sa comunice Primariei Lugoj pana la 8 august necesarul pentru acest an. Initiativa PNL ar urma sa fie aprobata in sedinta ordinara din aceasta saptamana. Asa cum s-a intamplat si in cazul mai multor investitii, dar si al reamenajarii unor scoli, nu este exclus ca Dobra si Floroni sa le impuna consilierilor locali sa blocheze si acest proiect. Daca e sa ne luam dupa motivele invocate de fiecare data, nu este exclus ca useristii si social-democratii sa reproseze administratiei ca in proiect nu este specificata culoarea ghiozdanelor, numarul de buzunare, capacitatea, dar, si mai important, nu se specifica cate cereri sunt depuse pentru primirea acestor ghiozdane.