Copiii au fost mutati dintr-o sala de clasa, pentru ca tavanul risca sa se prabuseasca peste ei. Comisarii de la protectia consumatorului au verificat gradinitele din Lugoj

13 Septembrie 2022
Lugoj Info.ro - Comisarii de la protectia consumatorului au verificat gradinitele din Lugoj

Dupa ce au inchis mai multe localuri de alimentatie publica, comisarii de la protectia consumatorului s-au intors, din nou, la Lugoj.

service-lugoj

De aceasta data, verificarile au vizat gradinitele din oras. Controalele au avut loc pe parcursul mai multor zile. Din pacate, la fel ca si in cazul restaurantelor si barurilor, nici gradinitele nu-si desfasurau activitatea in cele mai bune conditii. Desi pana la aceasta ora nu au fost facute publice rezultatele controalelor, unii sefi de institutii publice au trecut la masuri care sa indrepte lucrurile constatate de catre comisari. La gradinta de pe strada Traian Grozavescu, o sala de clasa a fost inchisa, dupa ce s-au constatat probleme la acoperisul cladirii si echipele de control au decis ca acestea reprezinta pericol pentru micuti. Activitatile au fost mutate intr-o alta sala,  pana la remedierea situatiei. Gradinita de pe Traian Grozavescu isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata. Administratia locala are in plan constructia si reabilitarea mai multor unitati scolare si prescolare prin fonduri europene, astfel ca, pana la intrarea in normalitate, mai trebuie sa treaca ceva ani. In ultimii ani, institutiile de invatamant au fost carpite prin fonduri proprii, desi existau sume de bani importante disponibile, mai ales prin fonduri europene. Abia in ultimii doi ani, odata cu plecarea PSD de la conducerea orasului, invatamantul a devenit prioritar pentru conducerea orasului. Primii bani au inceput sa ajunga la Lugoj,  dupa ce, in urma cu aproape doua saptamani, Primaria Lugoj a semnat un contract de cateva milioane de euro pentru constructia unei crese ultramoderne, pe strada Gheorgeh Doua, peste drum de spital. Administratia locala are in plan mutarea gradinitei de pe strada Traian Grozavescu intr-un imobil care ii apartine. Relocarea unitatii de invatamant va dura ceva timp pana vor fi obtinute avizele necesare in astfel de situatii.