GYM PELE

Eutanasierea animalelor fara stapan, nu e o solutie. Deputatul Claudiu Chira, a vizitat un adapost pentru animalele abandonate de langa Lugoj

07 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro - Deputatul Claudiu Chira, a vizitat un adapost pentru animalele abandonate de langa Lugoj foto: https://www.facebook.com/chira.claudiumartin

Pentru prima oara dupa alegerile parlamentare, unul dintre deputatii alesi in Timis, a ajuns si in zona Lugojului.

service-lugoj

Daca pana acum, demnitarii erau vazuti doar la intalniri de partid si chermeze, deputatul Claudiu Chira de la Forta Dreptei, a vizitat un adapost pentru animalele fara stapan, la limita dintre Lugoj si Olosag, ce apartine Asociatiei Betty & Tessa. Vizita vine la doar cateva zile, dupa ce Forta Dreptei a solicitat modificarea legii privind gestionarea cainilor fara stapan. 

In acest moment, sunt inregistrate dezbaterii in Camera Deputatilor, doua proiecte de lege privind modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 155 din 2001, privind gestionarea cainilor fara stapan, care isi propun sa scada numarul de caini pe strazi si sa reduca cheltuielile uriase pe care autoritatile locale le au de zece ani incoace, cu gestionarea cainilor fara stapan. Proiectele sunt sustinute de parlamentarii Forta Dreptei, dar si de zeci de organizatii non-guvernamentale pentru protectia animalelor. Deputatul a venit la Lugoj alaturi de mai multi iubitori de animale si impreuna au donat zeci de kilograme de hrana.

“Dupa ce zilele trecute, parlamentarii Forta Dreptei au depus in Parlament o solicitare privind modificarea si actualizarea Ordonantei de Urgenta nr. 155 din 2001 privind gestionarea cainilor fara stapan si inlocuirea eutanasierii cainilor cu modalitati mai umane si eficiente, am incheiat saptamana cu o noua actiune caritabila la adapostul asociatiei Betty & Tessa din Lugoj, unde alaturi de colegii din Forta Dreptei Timis, am ajutat 140 de catei si 40 de pisici. Aceste suflete au nevoie de modificarea urgenta a legislatiei de gestionare a cainilor fara stapan si inlocuirea eutanasierii cu metodele dovedite eficiente economic si uman, cum ar fi: sterilizarea, microciparea, promovarea adoptiilor sau detinerea responsabila si in conditii de legalitate.”, a declarat deputatul Claudiu Chira, care a subliniat ca adapostul este un exemplu pentru modul in care trebuie gestionata situatia animalelor abandonate.