GYM PELE

Cum să-ți îngrijești corect geanta de mână, potrivit designerilor

17 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro -Cum să-ți îngrijești corect geanta de mână, potrivit designerilor

Totul începe cu o zgârietură, poate o zbârcitură inestetică sau chiar o mică pată - cu toate am trecut prin asta.

service-lugoj

Poșeta pe care o iubeai cândva devine încet-încet pătată și, înainte de a-ți da seama, rămâi cu o rămășiță a ceea ce a fost odată.

Neglijarea întreținerii unei genți de damă este un lucru de care toată lumea se face vinovată, dar dacă ai ajuns să renunți la o geantă pe care o adorai, atunci înțelegi acum importanța de a avea grijă de ea în mod corespunzător.

Indiferent dacă este vorba de o investiție de designer sau de o versiune mai accesibilă, orice geantă din repertoriul tău merită un pic de atenție. De aceea, am apelat la câțiva designeri pentru a ne împărtăși sfaturile lor cu privire la modul de îngrijire a genților tale. În cele ce urmează, aceștia ne informează despre metodele de depozitare a poșetelor, trucuri de curățare și cele mai bune tehnici pentru a menține forma unei genți de damă.

Nu o agăța

Deși ai putea fi tentată să-ți agăți geanta de un clanță sau de un cârlig, rezistă impulsului. Nu vă atârnați geanta de mâner, deoarece ar putea deforma pielea. Vă recomand să o țineți în picioare pe un raft, în schimb.

Ține-o departe de lumină

Experții avertizează, de asemenea, că dacă îți lași geanta de mână să stea prea mult timp la lumină, aceasta se poate deteriora. Depozitați-o într-un loc fără lumina directă a soarelui pentru a preveni orice decolorare și cu umiditate scăzută pentru a evita mucegaiul.

Folosește un sac de praf

Iată o soluție de depozitare care îți va ține acele genți de damă departe de lumină și în siguranță față de elemente. Sacii de praf sunt întotdeauna o idee bună. Atunci când vă cumpărați geanta, aceasta ar trebui să vină cu un sac de praf, dar dacă nu este cazul, puteți găsi destul de ușor opțiuni ecologice.

Investește în produse de întreținere

Experții remarcă faptul că, deși pielea îmbătrânește cu grație pe cont propriu, puțină protecție și hidratare ajută mult. Anumite piei funcționează bine cu cremă pentru piele, în timp ce alte piei ar trebui tratate doar cu un produs de curățare sau de protecție, în funcție de natura granulației. Credem foarte mult în pulverizarea unei genți din piele întoarsă cu un produs de protecție pentru piele și piele întoarsă înainte de utilizare, astfel încât aceste genți de damă să aibă un strat protector și să fie mai potrivită pentru a face față elementelor. Credem că, de obicei, mai puțin este cel mai bine atunci când vine vorba de aplicarea de produse pe piele, în efortul de a păstra pieile în starea lor naturală cât mai mult posibil.

Curățați-o, dar nu prea mult

Dacă geanta este din nailon, o veți curăța diferit față de cea din piele. Spălați ușor nylonul de mână cu un săpun blând, clătiți-l cu apă, presați-l aproape uscat cu un prosop mare și curat și uscați-l la aer pentru câteva ore.

Pentru gențile din piele, amestecați o soluție de apă caldă și detergent de vase, înmuiați o cârpă moale în ea, stoarceți-o și ștergeți ușor suprafețele din piele. Folosiți o a doua cârpă curată și umedă pentru a șterge detergentul. Uscați cu un prosop.

Apa caldă cu detergent va ajuta, de asemenea, la îndepărtarea petelor de apă și a zgârieturilor. Ținând cont de acest lucru, nu exagerați. Experții recomandă să curățați genți de damă doar atunci când au nevoie de o reîmprospătare pentru a evita să le uzați mai repede.

Renunță la pungile de plastic

Dacă ați folosit o pungă de plastic în loc de o pungă de praf - opriți-vă! Nu depozitați niciodată geanta de mână din piele într-o pungă de plastic. Plasticul se poate lipi de piele în timp și o poate deteriora. În afară de evitarea grijii de deteriorare, o pungă de praf tradițională este o opțiune mult mai plăcută din punct de vedere estetic, așa că acest sfat ar trebui să fie ușor de urmat.