INCHIRIERE HALE LUGOJ

Reduceti viteza, asigurati-va si nu va angajati in depasiri riscante. Politistii rutieri recomanda soferilor sa circule cu atentie

20 Ianuarie 2023
Lugoj Info.ro -Reduceti viteza, asigurati-va si nu va angajati in depasiri riscante

Avand in vedere, conditiile meteo, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, politistii lugojeni recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan.

De asemenea, conducatorii auto sunt rugati sa mareasca distanta in mers si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic. In aceasta perioada, este foarte important sa aveti masina echipata pentru sezonul rece si sa nu plecati la drum daca nu ati schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, recomandam ca, pe timp de ploaie, luminile de intalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili in trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare.

Inainte de a porni la drum, asigurati-va ca parbrizul, geamurile laterale si luneta va ofera o vizibilitate foarte buna. Este necesar ca stergatoarele si instalatia de climatizare sa functioneze perfect.

Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculul din fata, astfel incat sa puteti opri in siguranta, in situatia in care acesta incetineste sau opreste subit.

Nu franati brusc!

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare.

Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile!

Nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule!

Nu ingreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationari in locuri nepermise.

In cazul ramanerii in pana, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul.

Respectati-va partenerii din trafic! Mare atentie la pietoni si biciclisti.