sâmbătă, 23 septembrie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_img

Sunt si cateva noutati. Elevii de clasa a VIII-a sustin Evaluarea Nationala la mijlocul lunii iunie

Data:

spot_img
spot_img

Principalul element de noutate îl reprezinta interventia asupra modalitatii de solutionare a contestatiilor cu scopul de a optimiza procesul de evaluare. Mai exact, „în cadrul etapei de solutionare a contestatiilor, dupa încheierea evaluarii lucrarilor, notele acordate dupa reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluarea initiala. În situatia în care se constata o diferenta de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. ”Anterior intrarii în vigoare a noii metodologii era luata în considerare o diferenta de 1,5 puncte.

De asemenea, este inclusa în mod explicit în metodologie precizarea ca Regulamentul (UE) 2016/679 – Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) se aplica în mod corespunzator.

Referitor la calendarul EN VIII, a fost stabilita urmatoarea formula de desfasurare a probelor scrise:

  • 15 iunie 2020: Limba si literatura romana
  • 17 iunie 2020: Matematica
  • 18 iunie 2020: Limba si literatura materna (pentru elevii care au studiat aceasta disciplina).

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 22 iunie (pana la ora 12:00), procedura urmata de înregistrarea contestatiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia în data de 27 iunie, cu afisarea rezultatelor finale.

Inscrierea absolventilor clasei a VIII-a în vederea participarii la Evaluarea Nationala se face în perioada 2 – 5 iunie 2020. Conform ordinului de ministru privind structura anului scolar 2019 – 2020, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 5 iunie 2020.

Media generala obtinuta de candidatii care sustin Evaluarea Nationala intra în alcatuirea mediei de admitere în învatamantul liceal de stat, pe baza careia se realizeaza înscrierea în clasa a IX-a de liceu. Metodologia si calendarul admiterii se aproba prin ordin separat.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII