miercuri, 22 mai 2024
22.9 C
Lugoj
spot_img

(UPDATE) Judecătorii au decis arestarea. Cine sunt cele patru persoane reținute pentru trafic de droguri în urma descinderilor de la Lugoj

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

ȘTIREA INIȚIALĂ

Patru persoane au fost reținute și vor ajunge în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă în urma descinderilor de miercuri de la Lugoj și București. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu. Conform unor surse judiciare, persoanele care vor ajunge în fața judecătorilor sunt: Axinte Marian Viorel, Sava Adrian, Korber Ralph Eduard și Călușaru Florica.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 40 de grame de substanță pulverulentă de culoare maro ce conține heroină, porționată în scopul comercializării, peste 240 de comprimate având ca substanțe active alprazolam și tramadol, 18 seringi hipodermice utilizate și prezentând urme de substanță, două pungi cu substanță pulverulentă alb-gălbuie și cu fragmente de substanță solidă cristalină transparentă, aproximativ 10 grame de canabis, grindere și cântare de precizie, telefoane mobile, o sumă de bani în lei, precum și alte mijloace de probă. La data de 18.04.2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, au anunțat anchetatorii.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, Brigăzii Autostrăzi, Direcției de Poliție Transporturi și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE: Judecătorii timișoreni au dispus arestarea celor patru persoane pentru 30 de zile. Axinte Marian Viorel, Sava Adrian și Korber Ralph Eduard, Călușaru Florica sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu. Sentința nu este definitivă.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII