vineri, 1 martie 2024
13.9 C
Lugoj
spot_img

Tehnologie HELLA în arta contemporană, în Timișoara Capitală Culturală Europeană

Data:

spot_img
spot_img
spot_img
  • HELLA România prezintă o instalație artistică neconvențională, cu produse inovatoare confecționate în fabrica de la Lugoj
  • Construcția, realizată în parteneriat cu Asociația CODRU, face parte din proiectul prin care HELLA sprijină programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023

Intitulat In Sync – A Space of Synchronicity, proiectul artistic conține 120 de module LEDayFlexIII. Este un produs nou dezvoltat de HELLA, companie parte din grupul global FORVIA, și este folosit, în mod normal, în sisteme de iluminat și avertizare pe vehicule ca rulotele, autobuzele sau dubele.

Cu un design suplu și realizat cu tehnologie EdgeLight, sistemul dezvoltat în echipe globale HELLA și produs în HELLA Lugoj integrează mai multe funcționalități (de la lumini de poziție la lumini de indicare a direcției) într-singur modul. Aspectul distinct și felul în care se pot poziționa pe vehicul contribuie la siguranța în trafic.

HELLA România a ales să folosească această tehnologie la crearea, în parteneriat cu Asociația CODRU, a instalației In Sync – A Space of Synchronicity, pentru a promova conceptul luminii în contextul cultural al orașului. ”Punem binele în lumină” este tema construcției, compusă din arcade luminoase și o cabină cu podea din oglinzi, pentru efectul de reflexie infinită.

Instalația a fost prezentată public pentru prima oară în cadrul Festivalului CODRU, în perioada 25 – 27 august, în pădurea Bistra. Cei peste 70.000 de oameni care au participat la eveniment au putut vedea și pătrunde în experiența instalației ce cuprinde mesajul de unitate cu natura al evenimentului și tehnologia ca expresie artistică.

Din 6 octombrie, data de inaugurare, In Sync – A Space of Synchronicity poate fi văzută în Cazarma U, ca parte din programul Timișoara Capitală Culturală Europeană, până la sfârșitul lunii decembrie.

”Misiunea noastră, a unei companii din industria automotive, este să ne desfășurăm activitatea cu respect pentru mediul înconjurător și pentru comunitățile în care avem locații. HELLA investește în dezvoltarea produselor și sistemelor nepoluante pentru mașini și în inovație pentru a spori siguranța în trafic. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a fi parte din manifestarea zonei artistice în acest an atât de important pentru Timișoara și regiune și prin această instalație. Ideea de sincronicitate se referă atât la armonizarea omului cu natura, cât și la faptul că suntem într-o perioadă istorică favorabilă adaptării posibilităților nenumărate ale tehnologiei la marile provocări ale umanității: mediul, siguranța, echilibrul mental”, spune Adrian Firu, director general HELLA România.

Instalația a fost inclusă în CODRU Sustainart Village, un festival ce aduce împreună industriile creative și mediul corporate pentru a prezenta în fața publicului inițiative culturale sustenabile, în Piața Libertății și în cartierele timișorene. Inaugurarea instalației In Sync – A Space of Synchronicity deschide seria de evenimente programate până în 15 octombrie.

Producție în Lugoj

În HELLA Lugoj, sunt realizate componente electronice, produse finite cu tehnologie LED, precum stopurile sau farurile, dar și piese care gestionează legătura dintre calculatorul mașinii și lumini. Produsele sunt folosite atât la mașini, cât și la vehicule speciale. O parte dintre produsele de aici sunt dezvoltate în divizia HELLA Special Original Equipment, unul din cele trei centre de cercetare și proiectare ale HELLA în România.

Peste 1200 de angajați își desfășoară activitatea în HELLA Lugoj.

De 18 ani în România

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, operațional sub brand-ul umbrelă FORVIA, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.  

Despre HELLA

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie). 

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Pericol de inundatie la statia de epurare de la Jabar. Au fost trimise in zona mai multe utilaje

Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA Banat) a început,...

Final de iarna. Prognoza meteo pentru perioada 26 februarie – 10 martie

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru...

Demisie in bloc. Intreaga organizatie PNL Gavojdia, in frunte cu primarul Danut Stoica, a trecut la PSD

Continua anunturile facute de liderul PSD Timis, Alfred Simonis....