miercuri, 4 octombrie 2023
23.9 C
Lugoj
spot_img

Top 5 turnee populare de cricket

Data:

spot_img
spot_img

Cricketul este un sport de echipă, cel mai popular în Anglia și în țările care au făcut parte din Imperiul Britanic, cum ar fi India. Disciplina a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea. Meciurile se desfășoară pe un teren de iarbă în formă de elipsă. Fiecare echipă are 11 jucători. În acest articol, vom prezenta o revizuire a celor mai importante și semnificative competiții de cricket din lume.

Campionatul Mondial masculin și feminin

Primul campionat mondial de cricket masculin din istorie a avut loc în 1975. Opt echipe s-au adunat în Anglia pentru a determina cea mai puternică. În finală, echipa Indiilor de Vest a învins Australia. Echipa câștigătoare este o echipă internațională care include cei mai buni jucători de cricket din statele vorbitoare de limbă engleză, precum și din America Centrală și de Sud.

Până în prezent, au avut loc 12 campionate mondiale. Recordul pentru cel mai mare număr de trofee aparține echipei Australia, care a devenit campioană mondială de cinci ori. India și Indiile de Vest au câte două victorii, iar Anglia, Pakistan și Sri Lanka au câștigat câte o dată campionatul mondial.

Campionatul Mondial precedent a avut loc în Anglia și Țara Galilor în 2019. În finală, echipa Angliei a reușit să obțină prima victorie din istorie învingând Noua Zeelandă. În 2023, Campionatul Mondial va avea loc în India între 5 octombrie și 19 noiembrie. Puteți plasa pariuri pe toate meciurile turneului și pe câștigătorul competiției la Pariuri Sportive Winner.

Campionatul Mondial feminin de cricket se desfășoară din 1973. De asemenea, au avut loc 12 turnee. Recordul pentru cel mai mare număr de victorii aparține Australiei, cu șapte titluri de campioană. Echipele din Anglia au câștigat patru medalii de aur, iar Noua Zeelandă a obținut o victorie. La ultimul Campionat Mondial din 2022, Australia a fost învingătoare în finală împotriva Angliei. Următorul turneu va avea loc în India în 2025.

Campionatul Mondial ICC de cricket T20 la bărbați și femei

Acesta este un turneu organizat de organismul internațional de conducere a cricketului – Consiliul Internațional de Cricket. La competiție participă 20 de echipe, dintre care 12 se califică automat în urma rezultatelor competiției anterioare. Celelalte opt locuri sunt ocupate în urma calificărilor. De obicei, turneul are loc la fiecare doi ani.

Prima ediție a competiției a avut loc în 2007 în Republica Africa de Sud. În finală, echipa Indiei a învins Pakistanul. Au avut loc opt turnee, în care Anglia și Indiile de Vest au câștigat câte două titluri. India, Australia, Sri Lanka și Pakistan au câștigat câte un titlu.

Ultimul campionat a avut loc în Australia în 2022. În finală, Anglia a învins Pakistanul. Următorul turneu va avea loc în Statele Unite în 2024.

Un turneu similar are loc și la nivelul echipei feminine. Aici, Australia a câștigat șase titluri de campioană. Anglia și Indiile de Vest au câte un titlu.

Trofeul Campionilor ICC

Acesta este un alt turneu popular între echipele naționale de cricket, organizat de Consiliul Internațional de Cricket. S-a presupus că ultima ediție a turneului va avea loc în 2013. Cu toate acestea, popularitatea competiției a fost atât de mare, încât organizarea acestora a fost prelungită.

Primul câștigător al Trofeului Campionilor a fost desemnat în 1998 în Bangladesh. Echipa Africii de Sud a câștigat în finală împotriva Indiilor de Vest. Până în prezent, au avut loc opt competiții.

India și Australia dețin recordul pentru cele mai multe victorii, câte două fiecare. Africa de Sud, Noua Zeelandă, Sri Lanka, Indiile de Vest și Pakistan au câștigat câte un titlu (nouă câștigători în total, deoarece în 2002 India și Sri Lanka au fost declarați campioni comuni). Următorul turneu va avea loc în 2025 în Pakistan.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

S-a dat alarma in gara din Lugoj. Un incendiu de vegetatie s-a extins la un vagon dezafectat

Pompierii lugojeni au intervenit, marti seara, in statia CFR...

Dimineti tot mai reci. Prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 octombrie

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo, valabila...

Sef si adjunct nou. Schimbari la varful Politiei Lugoj

Inspectoratul de Politie al judetului Timis a anuntat ca...

Razboiul stelelor in „Mica Roma”. CSM Lugoj joaca Supercupa Romaniei cu casa inchisa

Se anunta un spectacol de zile mari la Blaj,...