miercuri, 27 septembrie 2023
26.9 C
Lugoj
spot_img

Trei administratori din Lugoj sunt cercetati. Dosare penale pentru piratarea unor programe de calculator

Data:

spot_img
spot_img

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  au descins la  Lugoj intr-o actiune pe linia prevenirii si combaterii pirateriei software.

„În cadrul activitatii, au fost legitimate 14 persoane, au fost controlate 6 societati comerciale si constatate 3 infractiuni prevazute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicata*) privind dreptul de autor si drepturile conexe.  De asemenea, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, în valoare de 2000 lei conform Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control. În fapt, societatile comerciale, prin reprezentantii legali, au instalat, stocat, rulat si executat, pe sistemele de calcul folosite, programe de calculator fara autorizarea Microsoft.

Pe numele reprezentantilor celor trei societati comerciale au fost întocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicata*) privind dreptul de autor si drepturile conexe.”, au anuntat oamenii legii care au precizat ca astfel de actiuni vor continua si in lunile care urmeaza.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vara se prelungeste. Cand este prognozata o racire a vremii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru...

Sunt indepartati arborii care reprezinta pericol. Trafic restrictionat pe drumul dintre Lugoj si Faget

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timis a anuntat...