sâmbătă, 24 februarie 2024
13.9 C
Lugoj
spot_img

Ultimul apel de inscrieri Color the Village 2020. Acasa în Banat: Împreuna, ajutam un sat!

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Voluntarii mai au doar câteva zile la dispozitie pentru a se înscrie la unul din cele mai mari evenimente din Banat dedicate faptelor bune: Color the Village 2020. În perioada 17-19 septembrie, satul Racovita din judetul Timis va prinde mai multa culoare datorita voluntarilor inimosi ce vor lucra aici 3 zile pentru a zugravi 30 de fatade traditionale. Puteti sa sustineti proiectul prin donatii de bani sau de materiale, dar si venind efectiv sa dati o mâna de ajutor.

Înscrierile pentru cei care doresc sa participe ca voluntari se pot face pâna în data de 31 august 2020 (inclusiv) pe site-ul proiectului: www.colorthevillage.ro.

Evenimentul pune pe primul loc siguranta publicului asadar, în contextul actual, toti participantii vor trebui sa respecte o serie de reguli stricte stabilite în concordanta cu normele impuse de autoritati.

„Pana în acest moment sunt 300 de voluntari înscrisi, care vin din toata tara alaturi de noi sa repare si sa zugraveasca cele 30 de case din Racovita. Acest sat pastreaza înca arhitectura traditionala a Banatului, un baroc rural absolut încântator. Acesta este motivul pentru care ne vom uni fortele sa îi redam putin din stralucirea si frumusetea de odinioara. Trebuie sa fim constienti ca numai prin mobilizarea comunitatii vom reusi sa pastram identitatea Banatului, sa o punem în valoare si sa o lasam mostenire pe mai departe”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa în Banat.

 

Daca doriti sa sustineti renovarea celor 30 de fatade din comuna Racovita, judetul Timis, puteti sa faceti si o donatie catre Asociatia Acasa în Banat, cu mentiunea RACOVITA.

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, judetul Caras-Severin

Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

 

Asociatia Acasa în Banat organizeaza a doua editie a evenimentului Color the Village/Coloreaza Satul în localitatea Racovita, judetul Timis. Prima editie a avut loc anul trecut în localitatea Eftimie Murgu, judetul Caras Severin. Reprezentantii Asociatiei Acasa în Banat au tinut ca acest eveniment sa se desfasoare si în acest an deoarece, pe lânga faptele bune, contribuie în mod real la sprijinul comunitatilor din Banat. Proiectul este unic în România, cu un timp extrem de scurt de implementare si o mobilizare uimitoare a comunitatii locale si a voluntarilor. Proiectul participa la Timotion 2020, asadar alergatorii pot sustine Color the Village alergând si donând pentru acest proiect. De asemenea, proiectul se bucura în acest an si de sprijinul companiilor Policolor si Intel, al Fundatiei Comunitare Timisoara si al asociatiilor Banat IT si Alergotura. Asociatia Acasa în Banat a fost înfiintata în 2018 si îsi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII