miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Un nou cutremur in Banat. Miscarea telurica localizata in judetul Arad a avut o intensitate de 5.3 pe Richter

Data:

spot_img
spot_img

STIREA INITIALA :

Un cutremur cu magnitudinea de 5.2 pe scara Richter, a fost inregistrat, marti, in Banat.

Cutremurul a fost resimtit in jumatatea de vest a tarii si a fost localizat in judetul Arad la ora 20.26. Cutremurul s-a produs la o adancime de doar 6.4 km. ISU Timis a trimis in mai multe localitati echipe, care sa verifice daca sunt pagube materiale sau persoane care au avut de suferit in urma acestui nou cutremur. Deocamdata nu au fost anuntate probleme.

UPDATE: Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului a revizuit magnitudinea la 5.3 grade.

„La nivelul Dispeceratului ISU Timis nu s-au inregistrat apeluri care sa solicite sprijin post-seism. Informatii despre masurile si modul de comportare înainte, pe timpul si dupa producerea unui seism, pot fi accesate pe portalul fiipregatit.ro/ sau descarcand aplicatia DSU. Facem precizarea ca, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificari anterior declansarii acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta genereaza consecinte grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populatiei, cu masuri de protectie adecvate (de exemplu: puncte de distributie a ajutoarelor de urgenta).”, a anuntat ISU TIMIS.

UPDATE 2 : Cutremurul de marti seara a avut prima replica la ora 21.04 cand s-a inregistrat o noua miscare a pamantului de doar 3.1 grade.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII