joi, 18 aprilie 2024
6.9 C
Lugoj
spot_img

Val de infectii respiratorii. Recomandarea medicilor

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Zece dintre pacienti sunt copii. Medicii timisoreni au anuntat ca in ualtimele zile au adus un numar ridicat de prezentari în serviciul de garda al Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Între 15 si 20 de pacienti au venit zilnic pentru evaluare din cauza unor infectii respiratorii acute.

“Majoritatea prezentau stari febrile, dureri de cap, frisoane, secretii nazale abundente, tuse, dureri în gat. Au fost investigati, li s-a administrat un tratament simptomatic si cei mai multi au fost lasati sa plece acasa. Nu putini sunt, însa, cei care au necesitat internarea în spital pentru ca au dezvoltat inclusiv insuficiente respiratorii. Practic, în acest moment, mai bine de jumatate dintre paturile destinate bolnavilor acuti sunt ocupate de pacienti cu infectie respiratorie, fie ca vorbim de virusuri gripale, Sars-CoV-2, IACRS, si asa mai departe”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Medicii recomanda ca la primele semne de boala pacientii sa se adreseze medicului de familie sau Centrelor de Permanenta pentru a începe cat mai repede tratamentul. Amanarea administrarii de medicamente simptomatice poate duce la o agravare a bolii.

“Cele mai multe infectii respiratorii sunt de origine virala si nu necesita antibiotic. Daca, însa, dupa 2-3 zile de administrare de simptomatice nu se observa o îmbunatatire a starii de sanatate, ba dimpotriva, de exemplu, observam ca sputa dintr-o culoare albicioasa devine galben-verzuie, înseamna ca avem deja o suprainfectie si în acel moment este necesara administrarea unui antibiotic. Am mai spus-o si o repet de fiecare data: nu trebuie sa facem abuz de antibiotice, nu trebuie sa administram la primele simptome antibiotice, pentru ca riscam sa ajungem la momentul în care nu vom mai putea trata chiar si infectii banale, întrucat organismul nostru va dezvolta o rezistenta. Si, atunci cand vom avea o infectie severa, nu o sa mai avem solutii terapeutice”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

În prezent, peste 100 dintre cele 170 de paturi destinate pacientilor cu boli acute din cadrul Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara sunt ocupate de pacienti cu viroze respiratorii.

           

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII