Ați luat decizia de a trece la inducție. Excelent. Ce v-a luat atât de mult timp? Plita cu inducție este un dispozitiv super-eficient, inteligent, rapid și sigur pentru gătit. Utilizarea unei plite cu inducție vă scutește de grijile legate de utilizarea sau de grija gazului atunci când încercați să obțineți o plită portabilă. Singura cerință necesară pentru a utiliza o plită cu inducție este energia electrică.
Plitele cu inducție sunt un mod de gătit mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic decât cele cu gaz și cele electrice. Dacă ați făcut trecerea, este timpul să alegeți ustensilele de gătit cu inducție potrivite.
Care este diferența?
În timp ce vechile metode de gătit au meritele lor, gătitul cu inducție nu seamănă deloc cu mijloacele tradiționale, cum ar fi flăcările de gaz sau elementele de căldură electrice.
„Căldura” fiind cuvântul cheie aici.
Spre deosebire de metodele convenționale de gătit care creează cantități inutile de căldură, plitele cu inducție produc un câmp magnetic aproape fără căldură chiar deasupra acelei suprafețe de sticlă, care apoi încălzește doar ustensilele de gătit, cum ar fi oale TEFAL, care sunt plasate pe ea. De acolo, aceasta este transferată direct la alimente – iar plita însăși abia dacă pare că a fost pornită.
În timp ce acest lucru sună minunat (este), este important să aveți ustensilele de gătit cu inducție potrivite, cum ar fi oale TEFAL Intuition, care să conducă căldura în mod uniform și eficient peste vasele sau tigăile dvs. – ceva ce se realizează cel mai bine cu o compoziție metalică adecvată a ustensilelor dvs. de gătit.
Pot folosi tigaia pe care o am acum?
Prima întrebare a majorității oamenilor este „Trebuie să cumpăr un nou vas de gătit?”.
Există un test simplu pentru a răspunde la această întrebare – pur și simplu luați un magnet obișnuit pe care îl aveți prin preajmă și vedeți dacă se lipește de fundul acelei oale TEFAL. Dacă da – woo hoo!
Dacă nu, atunci va trebui să vă cumpărați niște tigăi și oale TEFAL noi care interacționează cu câmpurile de inducție magnetică, cum ar fi cele din fontă sau din oțel inoxidabil.
În ceea ce privește metalele populare utilizate în gătitul tradițional, cum ar fi aluminiul sau cuprul, acestea vor funcționa doar dacă baza este legată cu un metal magnetic.
Calitatea face diferența
Un lucru de reținut este că calitatea de fabricație și compoziție a unui vas poate face o mare diferență în ceea ce privește cât de bine puteți găti. Așadar, dacă puteți, investiți în niște tigăi și oale TEFAL de calitate superioară cu durată de viață mai lungă pentru cea mai bună experiență de gătit prin inducție.
Ce se gătește?
Felul de mâncare pe care îl gătiți dictează ce ustensile de gătit alegeți. Rețetele care necesită o gătire lentă și constantă, se prepară cel mai bine cu tigăi cu bază grea. Tigăile cu o compoziție groasă le permite să reacționeze mai lent la zona de gătit. Imaginați-vă că topiți un baton de ciocolată până la perfecțiune cu căldura lentă și precisă pe care o permite inducția. De multe ori, baza acestor oale sau tigăi va fi mai groasă și va fi realizată din aluminiu cu un capac de oțel atașat la bază sau din fontă.
Pentru felurile de mâncare care necesită o pregătire mai rapidă, bazele cu strat de oțel inoxidabil sunt o alegere bună, deoarece se încălzesc și reacționează rapid la schimbările de temperatură. Până când vă deprindeți cu setările precise, supravegheați vasul cu baza mai subțire pentru a vă asigura că nu îl gătiți prea mult.
Deși toate acestea sunt sfaturi utile de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți vasele de gătit cu inducție, cel mai important dintre toate este magnetul. Dacă acesta se lipește, tigaia se va găti. Și indiferent de ce oală sau tigaie alegeți, experiența de gătit prin inducție va depăși cu siguranță experiența dumneavoastră de gătit cu metode convenționale.