marți, 5 martie 2024
4.9 C
Lugoj
spot_img

(VIDEO) Infractiuni informatice si evaziune fiscala. Perchezitii la Lugoj, Gavojdia, Stiuca si Faget

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

26 de persoane au fost ridicate si duse la audieri, marti dimineata, de Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, împreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin.

Perchezitiile au avut loc în judetele Caras- Severin, Timis si în municipiul Bucuresti. Conform IPJ Caras Severin, oamenii legii au perchezitionat si locuintele unor indivizi din Lugoj, Gavojdia, Stiuca si Faget, într-o cauza penala privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, frauda informatica si evaziune fiscala.

“Din cercetari a reiesit ca, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023,  26 de persoane, din judetele Caras-Severin si Timis, administratorii si angajati ai doua societati comerciale din judetul Timis, precum si alte persoane, ar fi constituit un grup infractional organizat, avand drept scop obtinerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locatii din judetele Caras-Severin,Timis, Arad si Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infractional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive si programe informatice, crescand în mod artificial castigurile care trebuiau acordate potentialilor jucatori.

De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului si a procentajului de castig, însusindu-si, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, persoanele cercetate actionand pe trei paliere distincte.

Primul ar fi avut în componenta patru lideri cu functii de conducere în cadrul celor doua firme cu sediul în judetul Timis. 

Cel de-al doilea palier, de executie, ar fi fost constituit din angajati ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat  în locatiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc si ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive si alte accesorii.

Pe ultimul palier ar fi actionat persoanele care ar fi avut calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locatii în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispozitie de liderii grupului infractional, în baza unor contracte de participatiune/închiriere. 

Potrivit întelegerilor stabilite anterior, acestia ar fi anuntat membrii grupului infractional, care ar fi operat pe palierul de executie, despre încasarile masive la aparatele din salile administrate, pentru a veni sa actioneze cu dispozitive, în vederea fraudarii aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Castigurile obtinute din activitatea infractionala ar fi fost însusite si împartite în interiorul grupului de criminalitate organizata.”, au anuntat procurorii. Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana si de Biroul Tehnic si de Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrala.

Actiunea se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul I.G.P.R. – Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, serviciilor de combatere a criminalitatii organizate Arad si Mehedinti, Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, Inspectoratului de Politie Judetean Timis, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin, Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara si specialistilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie, au precizat anchetatorii.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII