vineri, 31 martie 2023
9.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vreme de primavara. Anuntul meteorologilor pentru urmatoarele doua saptamani

Data:

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

La Lugoj, in zilele urmatoare sunt asteptate temperaturi de primavara. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru perioada 20 februarie – 5 martie. Pe parcursul primei saptamani, temperaturile maxime vor avea variatii la valori, in general, mult mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada, media lor urmand a atinge 15…16 grade spre sfarsitul acesteia, precizeaza ANM. In cea de a doua saptamana, se vor inregistra maxime termice mai scazute, media urmand a se situa intre 8 si 13 grade.

Temperaturile minime vor fi, in medie, in jurul a 2 grade, pana in dimineata zilei de 23 februarie, apoi vor creste, astfel ca, in 26 februarie, media lor va atinge 5…6 grade. Dupa aceasta data vor scadea din nou, pana la valori in jurul a 0 grade, in ultimele zile. Probabilitatea de precipitatii predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata dupa data de 23 februarie.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Adolescentii au umplut cativa saci cu deseuri. Elevii de la Vlaicu au curatat malurile Timisului

Elevii de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” au participat,...

Jale in livezi. Se anunta un nou an cu fructe putine

Inghetul din noaptea de marti spre miercuri, a afectat...

La nevoie, se asigura transportul animalelor. Campanie de sterilizari gratuite pentru caini si pisici

Asociatia Streunerfreunde-Lugoj și echipa Dog Park organizeaza, la sfarsitul...