duminică, 19 mai 2024
22.9 C
Lugoj
spot_img

Unul dintre agentii de la Biroul Politiei Autostrazi Vest a rabufnit pe Facebook. Gheorghe Luca: “Banda de urgenta nu e parcare, nu va opriti sa beti cafeaua, sa folositi toaleta, sunt parcari special amenajate”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Urmand exemplul lui mult mai celebrului sau coleg, Marian Godina, Gheorghe Luca le recomanda soferilor sa aleaga alte rute daca nu au invatat regulile elementare de condus pe autostrada.”Ma bate gandul de ceva timp sa scriu aceste lucruri pe facebook datorita problemelor ce le intampin atat eu, cat si colegii mei, in timpul serviciului. Am realizat ca foarte multa lume nu stie sa circule pe autostrada, aia mica ce o avem si noi, asa ca m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi, poate o sa va ajute pe viitor.
Inainte sa plecati de acasa, asigurati-va ca autoturismul corespunde din punct de vedere tehnic, ca aveti tot ce va trebuie, combustibil, ulei, lichid de parbriz, dupa care verificati daca aveti valabila inspectia tehnica periodica, asigurarea obligatorie, precum si Rovinieta.
Odata porniti la drum folositi centura de siguranta, atat dvs. ca si conducator auto, precum si ceilalti ocupanti ai autovehiculului.
Nu folositi telefonul mobil in timpul mersului, adaptati-va cu tehnologia, folositi castile telefonului mobil, dar mono, adica intr-o singura casca, e mai util, o sa va placa. Folositi luminile de intalnire (faza scurta) si pe timpul zilei. Pe timpul noptii, nu circulati cu faza lunga, deranjeaza chiar daca avem montate panouri anti-orbire.
Intrati pe autostrada, mariti viteza de deplasare, pe banda de accelerare, dar nu mai mult de 130 km/h, dupa care intrati pe banda de circulatie (banda 1) dupa ce v-ati asigurat corespunzator. Daca doriti sa depasiti, va asigurati din timp, semnalizati, dupa care treceti pe banda de depasire (banda 2, cea de langa axul drumului), iar ori de cate ori aveti ocazie, reintrati pe banda 1 pentru a nu stanjeni pe ceilalti participanti la trafic care dezvolta viteze superioare (adica nu circulati pe banda 2 cu 100 km/h atata timp cat banda 1 e libera, chiar incurcati si riscati sa fiti claxonati si injurati). Chiar daca cel care si-a cumparat banda lui, adica circula in fata dvs. pe banda 2 fara motiv, nu va enervati, nu incepeti sa-l claxonati si sa-i dati flash-uri, riscati sa fiti amendati…folositi semnalizarea si asteptati ca respectivul sa va vada in oglinda retrovizoare.
Folositi luminile de intalnire, nu farurile de ceata, e super deranjant, iar amenda este usturatoare (750 lei si 4 puncte de penalizare).
Nu circulati si nu va opriti pe banda de urgenta, dupa cum ii spune si numele, e doar pt urgente, adica e pt echipajele de urgenta si pt voi daca ramaneti in pana. Banda de urgenta nu e parcare, nu va opriti sa beti cafeaua, sa folositi toaleta, sunt parcari special amenajate.
Iar daca, Doamne fereste, ramaneti in pana si nu va mai functioneaza autovehiculul, puneti in functiune luminile de avarie si montati de urgenta triunghiul reflectorizant la aproximativ 50 m pe banda de urgenta, dupa care sunati la o firma specializata de tractari, nu impingeti si nu remorcati dvs. autovehiculul, va supuneti unui risc major.
Daca sunteti implicat intr-un accident rutier soldat cu victime omenesti, sunati de urgenta la 112 si nu mutati autovehiculele pana la sosirea politiei. In schimb, daca sunteti implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, incercati sa scoateti autovehiculele pe banda de urgenta sau in prima parcare…daca sunt implicate doar 2 autovehicule, fara parapeti sau alte componente ale drumului, puteti completa un formular de intelegere amiabila, iar daca in accident a rezultat si avarierea parapetului, apelati 112 pt a veni la locul accidentului un echipaj al politiei rutiere.
In mare, cam astea ar fi regulile pentru a circula civilizat pe autostrada, in caz ca nu le puteti invata sau considerati ca nu sunteti capabili sa circulati cu viteze superioare (nu mai mult de 130 km/h), nu intrati pe autostrada, nu e obligatoriu sa circulati pe ea, folositi rute alternative, drumuri nationale pe care viteza este mai mica (100 km/h).
Sper ca v-am fost util.
Va doresc drum bun si concediu placut!!!
(Aia cu „drumuri bune, colegu” e groaznica, o urasc)”, isi incheie postarea Gheorghe Luca.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

Vremea se răcește. Cum arată prognoza meteo până pe 19 mai

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni....

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...